Notícia

Les aplicacions que no poden faltar al teu telèfon si ets esquiador

Fins a 20 aplicacions d'interès que usen el català i que tenen en el Pirineu el seu referent actual o de naixement

Captura de pantalla de diferents aplicacions que no poden faltar al teu telèfon
Captura de pantalla de diferents aplicacions que no poden faltar al teu telèfon Autor/a: Captura de pantalla
Tenir un record del vostre dia d’esquí sabent per tots els remuntadors i pistes que heu passat, la millor oferta per anar a passar una setmana als Alps o les opcions Après-ski per quan deixem d’esquiar: aquestes són només algunes de les funcionalitats que ens ofereixen les app pensades per als esquiadors i el cert és que n’hi ha forces i majoritàriament són gratuïtes, tant per iOS com per Android, però...  ja sabeu quina és la que més us convé? En aquest article desglossem, primer i molt breument, 5 aplicacions per a «smartphones» i «pissarretes digitals» que us poden ser útils. Però n’hi ha moltes més, per descomptat, però aquestes 20 que us desglossem a continuació són fetes a casa, entre altres llengües incorporen el català i per damunt de tot són útils i funcionals. Els criteris de classificació s’han fet en funció de les singularitats que ofereixen, les prestacions i la variable territorial.

Les imprescindibles

1 - Skitude

Possiblement sigui la més completa abans, durant i després de trepitjar pistes. Ofereix la previsió del temps, el comunicat de neu de l’estació escollida, accés directe a webcams, accés a emergències, mapes d’estacions de tot el món, localitza amics o familiars dins l’estació d’esquí, guarda els tracks i les estadístiques del nostre pas per pistes i després les podem compartir amb altres usuaris i a les xarxes socials. Cada temporada ofereix multitud de reptes en els quals podem participar i guanyar premis, per fer-nos una bona selfie, per sumar més quilòmetres que ningú, per haver visitat més estacions que ningú, per haver fet el descens més llarg, etc. En resum, una plataforma social per als esquiadors. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

2 - Snowium

Aplicació que permet veure les condicions de les estacions d’esquí, quantitat i qualitat de la neu, el nombre de pistes, la previsió meteorològica, els mapes, el preu del forfet, la distància i saber com s’arriba a les estacions. Fa recomanacions del dia, segons l’estat de les estacions en funció de les nostres preferències. A diferència d’altres apps. aquesta és la única que facilita els serveis après-ski de forma molt completa. Aplicació especialitzada en el Pirineu, en català i compatible per a iOS i Android.

3 - USchuss!
Aplicació de creació molt recent, creada per dos profesors d’esquí andorrans. Triem quin país, quina estació i quins monitors estan disponibles. Contactem i xategem amb els que creiem que ens podem ser més adients per al nostre nivell. Un cop concertada i posteriorment realitzada i pagada la classe es pot valorar i puntuar el monitor escollit. En català i compatible per a iOS i Android.

4 - Esquiades.com
Aplicació de viatges i ofertes que està pensada, sobretot, per anar a esquiar al Pirineu i els Alps. Podrem consultar el temps, estat de pistes, webcams i accés al newsletter setmanal. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

5 - Alpify
App tant senzilla com funcional que només farem servir en cas d’emergència: un accident mentre esquiem, una allau que ens pugui atrapar. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android. El detall: algunes aplicacions, com les de Grandvalira i Vallnord, també incorporen Alpify dins les funcionalitats.

De les estacions d'esquí

6 - Grandvalira
La més completa de totes les aplicacions de les estacions d’esquí del Pirineu però, com és lògic, està pensada per usar dins l’àmbit de l’estació. Ofereix servei de navegació (guiatge amb senyalització àudio), tracker, accés a contacte i recerca d’amics i geolocalització de fotografies), rutes cronometrades dins el domini i pensades per als practicants d’esquí de muntanya, reptes, agenda, meteorologia, plànol de pistes, reserves d’hotel i forfet, accés a webcams, mapa 3D de les pistes i configuració d’un perfil personal. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android. Integrada dins la plataforma MySkitude.


7 - La Molina
Pràcticament al mateix nivell que l’anterior, però no disposa de servei àudio en la navegació. Ofereix servei de navegació, tracker, accés a contacte i recerca d’amics i geolocalització de fotografies), rutes cronometrades dins el domini i pensades per als practicants d’esquí de muntanya, reptes, agenda, meteorologia, plànol de pistes, reserves d’hotel i forfet segons si és estiu o hivern, accés a webcams, mapa 3D de les pistes i configuració d’un perfil personal. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android. Integrada dins la plataforma MySkitude.


8, 9, 10, i 11  - Espot, Port Ainé, Vall de Núria i Vallter
Les 4 estacions comparteixen la mateixa tecnologiaque La Molina en la seva aplicació, un fet normal si és té en compte que totes pertanyen al Grup FGC. La més completa de totes les aplicacions de les estacions d’esquí del Pirineu però, com és lògic, està pensada per usar dins l’àmbit de l’estació. Ofereix servei de navegació, tracker, accés a contacte i recerca d’amics i geolocalització de fotografies), rutes cronometrades dins el domini i pensades per als practicants d’esquí de muntanya, reptes, agenda, meteorologia, plànol de pistes, reserves d’hotel i forfet segons si és estiu o hivern, accés a webcams, mapa 3D de les pistes i configuració d’un perfil personal. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android. Integrada dins la plataforma MySkitude.

12 - Vallnord
Força similar a les anteriors i és que està basada en la plataforma MySkitude. Ofereix servei d’accès, tracker, accés a contacte i recerca d’amics i geolocalització de fotografies), rutes cronometrades dins el domini i pensades per als practicants d’esquí de muntanya, reptes, agenda, meteorologia, plànol de pistes, accés a webcams, mapa 3D de les pistes i configuració d’un perfil personal. Disposa de versió d’estiu, pensada per al bike-park de Pal-Arinsal i una d’hivern sectoritzada per a Pal, Arinsal i Arcalís.
Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

13- Masella
També similar a les anteriors i pel fet de compartir la plataforma MySkitude però amb alguna prestació menys. Ofereix servei d’accès, tracker, accés a contacte i recerca d’amics i geolocalització de fotografies), reptes, meteorologia, plànol de pistes, accés a webcams i configuració d’un perfil personal. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

14- Port del Comte
També integrada a la plataforma MySkitude. Ofereix servei d’accès, tracker, accés a contacte i recerca d’amics i geolocalització de fotografies), reptes, meteorologia, plànol de pistes, accés a webcams i configuració d’un perfil personal. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

15 - Baqueira Beret
Ofereix previsió meteorològica, plànol de pistes, ubicació i accesos, galeria fotogràfica, accés directe a forfets, webcams i serveis informatius de Ràdio Aran. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

16 - Font Romeu
Curiosament la única de les estacions de Les Neus Catalanes que disposa d’aplicació. Ofereix la previsió meteorològica,  notícies d’actualitat (titulars en català, texte explicatiu en francès), plànol de pistes, webcams i agenda. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

Altres aplicacions

17 - Estiber Viatges
Aplicació de viatges i ofertes per anar a esquiar al Pirineu i els Alps. Diversos idiomes, entre els quals el català i compatible per a iOS i Android.

18 - GumFM
Aplicació de Ràdio GUM FM, emisora de la Vall d’Aran. Accès directe a les emisions de la ràdio i informació d'esquí a l'hivern..

19 - Fesneu.cat
Aplicació de l’associació Fesneu.cat, que té l’objectiu de formar professionals en l’nsenyament de la neu. Ofereix informació corporativa, cursos i notícies. Accès directe a les emisions de la ràdio. En català i compatible per a iOS i Android.

20 - FEEC
Aplicació pensada per a facilitar notícies, avantatgeseconòmics, actualitat dels refugis de muntanaya, botiga online i senders als socis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya que, recordem-ho, és la que representa a l’esquí de muntanya. En català i compatible per a iOS i Android.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny