Notícia

Possible convocatòria d'un referèndum per decidir el futur d'Arcalís

La minoria i la majoria del comú acorden que siguin els ordinencs els qui decideixin què fer a l'estació

El futur d'Arcalís es podria definir en un possible refeèndum. Imatge d'arxiu de l'estació d'Ordino.
El futur d'Arcalís es podria definir en un possible refeèndum. Imatge d'arxiu de l'estació d'Ordino. Autor/a: Diaridelaneu.cat
El futur d'Arcalís, en mans del poble. Minoria i majoria acorden que siguin els ordinencs els qui decideixin què fer a l'estació: obrir-la a capital privat o mantenir-la de titularitat pública, entre les opcions principals.


El full de ruta que ha de definir el futur de l'estació d'Arcalís comença a clarificar-se. Tal com han explicat aquest dijous en sessió de Consell de Comú tant la majoria com la minoria comunal, els passos a seguir ja s'han establert, i parteixen sobretot del fet que la decisió final sobre com s'ha de gestionar recaigui en la població ordinenca. Així es va acordar en la darrera reunió del Consell d'Administració de Secnoa.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha informat que ara es troben en ple procés d'elaboració del pla estratègic, el qual es preveu que estigui enllestit a finals d'any. Aquest pla oferirà unes propostes de gestió d'Arcalís com, per exemple, que segueixi sent una societat participada al 100% pel Comú, que es pugui construir per ampliar-la (això requeriria un canvi a la Llei del sòl, ha exposat el cònsol), o que puguin entrar-hi inversors privats. Un cop quedin definides aquestes opcions, es convocarà una reunió de poble on "s’exposaran els pros i contres de cadascuna a la ciutadania".

A partir d'aquí, ha explicat Mortés, els ordinencs decidiran l'opció que més els convenci. Pel que fa a la fórmula de votació, des de la majoria encara s'està definint la millor opció, tot i que el cònsol no descarta "la convocatòria d'un referèndum". Pel que fa a la minoria liberal, és partidària sobretot d'una "consulta popular".

Mortés ha exposat que, per la seva part, "no som partidaris de cap opció, sinó que som partidaris de tenir totes les opcions possibles", fent referència a si els convenç l'entrada de capital privat. Per part de l'oposició, segueixen considerant aquesta opció com la més favorable per a Arcalís, tal com ja van exposar en roda de premsa a principis de juny, on van anunciar que la societat Mountain Peak Developments, dedicada a fer d'intermediaris entre diferents tipus d’inversors, serà qui gestionarà les possibles ofertes foranes. En qualsevol cas, Sandra Tudó ha tornat a insistir que els noms de possibles inversors no sortiran a la llum fins que no surti publicat el plec de bases del concurs públic, en cas que finalment el poble optés per aquesta opció. Un plec de bases que ha de definir si s'aposta per una estació més familiar, més "salvatge" o amb més o menys construcció, ha plantejat Tudó com a possibles exemples.

D'Ara.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny