Notícia

Albert Ortega, de La Molina Club d'Esports cap a l'equip RFEDI

"El bon treball en els Centres de Tecnificació m'ha permès entrar a l'equip d'esquí alpí RFEDI"

Albert Ortega, de La Molina Club d'Esports cap a l'equip RFEDI
Albert Ortega, de La Molina Club d'Esports cap a l'equip RFEDI Autor/a: Photoset
El català de La Molina Club d'Esports és, amb 17 anys, l'esportista d'esquí alpí més jove de l'equip RFEDI. S'ho pren com un repte i té clar que hi és gràcies als CETDI de Sierra Nevada i de la Val d'Aran de què ha format part des dels 13 anys.


Ja fa uns mesos acabo temporada 15-16 quin balanç en fas?
El balanç ha estat molt positiu sobretot per la meva progressió. Gràcies al gran treball de preparació física i tècnica que vam fer en pre-temporada he pogut arribar al final amb un molt bon nivell i poder afrontar les ultimes competicions amb molta seguretat. A més, els resultats han anat millorant a mesura que anava desenvolupant-se el hivern, anant de menys a més en tots els sentits.

Què esperes d'aquesta pretemporada?
Estem començant amb un bon treball físic, per afrontar els mesos de tardor el millor possible i poder rendir al màxim. Les concentracions de físic les hem començat al CAR de Sierra Nevada, on la qualitat d'entrenaments és clau per als esportistes. Com que és un centre ubicat a 2240 metres d'altitud sobre el nivell del mar, s'ha convertit en una meca per a l'entrenament en alçada a nivell mundial.

On teniu programat anar a esquiar durant l'estiu?
Tindrem la base principal a la Casa d'Espanya a l'estació Suïssa de Saas Fee. Serà el nostre centre d'operacions durant l'estiu i tardor. És un lloc idoni per entrenar, ja que les condicions de la neu són molt bones i les pistes tenen bon desnivell per construir blocs d'entrenament potents.

Quins són els teus objectius esportius (resultats) per al 16-17?
Vull destacar en diferents proves FIS i NJR de diferents zones d'Europa. Hem d'obtenir bons resultats per baixar dorsals i, d'aquesta manera, disputar les primeres places entre els millors nois europeus. A nivell de punts FIS l'objectiu és aconseguir una puntuació inferior als 25 punts en les disciplines tècniques.

Què n'esperes de la teva entrada a RFEDI?
La RFEDI ha creat un programa molt potent per als esportistes, donant-nos l'oportunitat que puguem destacar a nivell internacional. Han apostat per esportistes joves, i per tornar aquest esforç haurà de demostrar amb bons resultats el que hem anat entrenat al llarg de la temporada.

Quina és la teva màxima il·lusió en els esports d'hivern?
Com qualsevol esportista d'elit m'encantaria poder participar en uns Jocs. És una prova molt exclusiva, que dóna un prestigi important, tant a nivell professional com personal. També un objectiu seria el de poder puntuar en curses de la Copa del Món. Ficar-me en el top 30 al llarg de diferents temporades seria un molt bon assoliment a nivell esportiu.

I un resultat important fins ara?
El resultat que més ha marcat la meva carrera com a esportista han estat la 4a posició en el Campionat d'Espanya de Gegant a Formigal al març de 2016. liderava la primera mànega, però malgrat uns errors en la segona vaig aconseguir estar bastant a prop dels primers . Això em va donar la possibilitat de poder baixar els meus punts en aquesta disciplina i tenir la suficient confiança per atacar l'última carrera de principis d'abril a Andorra.

Com valores el teu pas per la Tecnificació?
És un procés de formació clau en el món dels esports d'hivern. La bona feina dels Centres de Tecnificació m'ha permès entrar a l'equip d'esquí alpí RFEDI. Les federacions territorials ens formen per crear a esportistes amb gran capacitat d'adaptació en tots les disciplines. D'aquesta manera, en arribar a programes nacionals, podem treballar amb una base sòlida. Vaig començar amb 13 anys en el CETDI Sierra Nevada on vaig estar 3 temporades. Després vaig anar al CETDI Val d'Aran per compaginar el batxillerat amb l'esquí. Sempre vaig creure en tots els entrenadors que han anat passant per la meva vida esportiva, i he anat adquirint el millor de cadascun.

Una sorpresa ser elegit per RFEDI?
Des de molt petit ja somiava un dia arribar a formar part de l'Equip Nacional. En aquest últim any el meu rendiment ha anat millorant i finalment s'ha reflectit en els resultats. Pensava en formar part de l'equip però vaig intentar no fer-me il·lusions pel que pogués passar. Ara que s'ha complert, només cal posar de la meva part per tal d'aconseguir els objectius marcats.

MOLT PERSONAL

Edat: 17 anys
Lloc de naixement: Sant Cugat del Vallès i residència Cerdanyola (Barcelona)
Un lloc ideal per viure: Hossegor (França)
Una estació d'esquí preferida: La Molina a Espanya i internacional Pozza di Fassa (Itàlia)
Què fas quan no esquies? Surf, skate, bicicleta de muntanya i trial
Estudis? Batxillerat
Música? Bass, deep house, Jackin 'house.
Gos o gat? gat
Alguna mania en competició? M'abstinc de supersticions i manies, perquè em creen inseguretat.
I una virtut? És gestionar la pressió en competició
Patrocinadors personals: Teampartners, Energia Pura, Descente, Swany i Salomon


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny