Notícia

Diaridelaneu.cat visita l’estació d’esquí d’El Colorado, a Xile

A El Colorado vam entrevistar el seu director general, Peter Leathearbee


A poc més de 40 km d'una ciutat de 6 milions d'habitants com és Santiago de Xile, que es fan en dues hores de cotxe per una carretera plena de corbes, s’hi troba l'estació d’esquí de El Colorado que ofereix un desnivell entre les cotes 2.400 i 3.300 m. i uns 40 km de pistes de tots nivells.


ladera-sur-el-colorado
Vista del cim en forma cònica a l'entorn del qual e desenvolupa l'estació (Diardidelaneu.cat).

Dijous 7 i divendres 9 de juliol vam estar esquiant per les pistes d'El Colorado. Hi vam conéixer alguns dels seus millors secrets. L’estació està dissenyada a entorn dels tres vessants (sud, sud-est i sud-oest) del cim el cerro Colorado (3.333 m), que se situa al centre del domini.

Tot i disposar de xarxa de canons de neu produïda, molt reduïda, acostuma a garantir un mínim de 90 dies de temporada. Això és gràcies a la mitjana dels 4,5 metres de neu que hi precipiten cada temporada. Per conèixer més i millor l’esquí a Xile, i de El Colorado en concret, vam entrevistar el seu director general, Peter Leathearbee, amb qui vam mantenir una distesa xerrada i una entrevista (adjuntem enllaç al final article).

En aquells dos dies vam gaudir de bona neu, cel blau i un sol que llueix amb molta força, i és que a l’hemisferi sud el sol hi té una incidència especial. A pistes hi vam trobar uns treballadors molt atents i simpàtics i una clientela força internacional, però tot això i més detalls els expliquem en el reportatge 10 coses que has de saber si vas a esquiar a El Colorado.

Més informació relacionada:

El nostre vídeo de la visita
El nostre àlbum de fotografies d'El Colorado en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny