Notícia

Diaridelaneu.cat visita l’estació d’esquí d’El Colorado, a Xile

A El Colorado vam entrevistar el seu director general, Peter Leathearbee


A poc més de 40 km d'una ciutat de 6 milions d'habitants com és Santiago de Xile, que es fan en dues hores de cotxe per una carretera plena de corbes, s’hi troba l'estació d’esquí de El Colorado que ofereix un desnivell entre les cotes 2.400 i 3.300 m. i uns 40 km de pistes de tots nivells.


Dijous 7 i divendres 9 de juliol hem estat esquiant per les pistes d'El Colorado i hem conegut alguns dels seus millors secrets. L’estació està dissenyada a l’entorn dels tres vessants (sud, sud-est i sud-oest) d’un cim de forma cònica que presideix el centre del domini. Tot i disposar d’una xarxa de canons de neu produïda molt reduïda pot oferir un mínim de 90 dies de temporada gràcies a la mitjana dels 4,5 metres de neu que hi precipiten cada temporada. Per conèixer més i millor l’esquí a Xile i el de El Colorado en concret vam entrevistar el seu director general, Peter Leathearbee, amb qui vam mantenir una distesa xerrada i una entrevista que aviat publicarem.

En aquest dos dies hem gaudit de bona neu, cel blau i un sol que llueix amb molta força i és que a l’hemisferi sud el sol hi té una incidència especial. A pistes ens hi hem trobat uns treballadors molt atents i simpàtics i una clientela força internacional, però tot això i més detalls us els explicarem en el reportatge i crònica que publicarem al llarg dels propers dies.

Més informació relacionada:

El nostre vídeo de la visita
Altres enllaços d'interès: www.elcolorado.cl
El nostre àlbum de fotografies d'El Colorador en aquest enllaç.
Gerent general d'El Colorado: entrevista Peter Leathearbee
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial