Notícia

Maria Hidalgo, una barcelonina enamorada de Masella i amb la vista posada a Sierra Nevada

“Donaré molta guerra als Campionats del Món FIS de Sierra Nevada 2017”

Maria Hidalgo
Maria Hidalgo
La barcelonina de 19 anys i del club CEMT es va formar a Masella i ha estat despuntant en competicions internacionals com els Mundials Júnior FIS a la Xina el 2015 on va aconseguir una 5 posició.


Ja fa uns mesos que ha acabat la temporada 15-16. Quin balanç en fas?
Diguem que no hi ha hagut temporada 15-16 per mi, ja que em vaig lesionar a finals de setembre a Saas Fee. Em vaig trencar el lligament creuat anterior, motiu pel qual durant aquest temps m’he estat entrenant i recuperant al CAR de Sant Cugat per poder tornar a la neu més forta que mai. La meva conclusió sobre aquest període de temps és positiva ja que m’he enfrontat a una situació difícil i l'he guanyat.

Què n’esperes d’aquesta pretemporada?
Aquesta pretemporada espero poder adaptar-me de nou i arribar al meu màxim nivell abans de la primera Copa del Món a Nova Zelanda.

On teniu programat començar a fer snowboard durant l’estiu?
El pla és començar a les 2 Alpes, seguidament de Saas Fee i després cap a Nova Zelanda.

Quins són els teus objectius esportius per la temporada 16-17?
Els meus principals objectius són aconseguir la classificació olímpica, competint al circuit de Copa del Món FIS i, a més a més, donar molta guerra al Campionat del Món  que es disputarà a Sierra Nevada.  També seguir una evolució dels meus trucs al llarg de la temporada.

Quins resultats t’han marcat més al llarg de la teva carrera esportiva?
El desembre del 2013 vaig aconseguir una plaça gràcies a un videochallenge per competir a la O’Neill Pleasure Jam, on finalment vaig quedar en 8a posició i els organitzadors d’una altra competició del circuit van decidir convidar-me a la Xina per competir a la Nanshan Open de Red Bull, on vaig aconseguir la  5a posició. Aquesta experiència em va obrir completament l’escenari internacional de la competició, recordo que a la Xina era la més petita, i veure’m amb totes les grans del “mundillo” em va donar molta motivació.
També el 2015 a la Xina de nou, però pel Campionat del Món Junior FIS, on vaig viatjar-hi amb una petita fissura al peroné. Així que m’ho vaig jugar tot en una segona ronda i vaig aconseguir classificar-me directament per les finals, que van ser una jornada duríssima, ja que vaig acabar 5ª però amb el peroné trencat. D’aquí vaig emportar-me'n molta experiència. Després d’aquest resultat vaig entrar a formar part de la RFEDI.

Molt personal:

Edat: 19
Lloc de naixement i residència: Barcelona
Lloc ideal per viure: A casa
L'estació preferida: A Espanya Masella, on va començar tot, i al món no podria dir quina és la meva preferida perquè encara no he estat a Colorado, però Laax és genial.
Què fas quan no esquies? Entrenar al CAR de Sant Cugat amb en Gervasi Deferr. Moltes hores al dia!
Estudis? En “standby”, he començat la universitat però l’he pausat durant un parell d’anys per centrar-me en l’objectiu que m’ocupa ara mateix, els JJOO.
Música? M’agrada en general tot tipus de música, això sí, no suporto el reggaetón.
Gat o Gos? M’agraden tots els animals, però jo tinc un gos.
Alguna mania en competició? No, solo ser més organitzada per estar més concentrada en la competició, però no ho considero una mania.
I una virtut? Saber quin és l’objectiu i anar a aconseguir-lo.
Patrocinadors personals: Burton Snowboards, Oakley, Buff, Tactic Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny