Notícia

Vallnord Bike Park La Massana millora els circuits i incorpora noves àrees i serveis

El bike park està pensat i dissenyat per a totes les edats i els nivells

Vallnord Bike Park
Vallnord Bike Park Autor/a: Cyril Charpin
Vallnord Bike Park La Massana està en plena activitat des del passat mes de maig i romandrà obert fins al proper 12 d’octubre. Aquesta temporada s’ha obert amb un seguit de novetats que passen per la millora de circuits i per la instal·lació de noves àrees i serveis destinats als bikers.


Vallnord Bike Park La Massana presenta aquest estiu diverses novetats, entre les quals destaca la finalització del circuit Commençal. Aquesta va ser una de les novetats de la temporada passada, fruit de l’acord entre Vallnord – Pal Arinsal i Commençal. A l’estiu del 2015 es va obrir el tram blau del circuit, que va des de la Caubella (1.950 m) fins a Escàs (1.375 m), i aquest estiu s’ha ampliat amb el tram verd. Aquest surt del pic del Cubil (2.358 m) i va fins a la Caubella, amb un recorregut de 6,5 quilòmetres.

En paral·lel, també s’ha instal·lat un pump track modular a la zona de la Caubella, apte per a totes les edats i els nivells. Aquest circuit, de fibra de vidre, és ideal per treballar l’equilibri, les habilitats de pilotatge i la confiança damunt de la bicicleta abans de sortir als circuits oberts. Amb un objectiu similar, també s’ha construït una fun zone, a l’arribada del telecabina, ideal per a la diversió dels debutants.

Pel que fa a la modalitat del cross-country, s’ha obert als bikers el circuit de cross-country dels Campionats del Món 2015. Tot ell ha estat abalisat i marcat dins el mapa del bike park. Té una llargària de 6 quilòmetres, és de nivell difícil i comença i acaba a la Caubella.

Tots aquests circuits estaran constantment en manteniment, ja que s’ha duplicat la inversió en l’equip de treball i en eines i màquines retroexcavadores que permeten tenir en bon estat totes les pistes del bike park. 

NOU MÈTODE DE TRANSPORT DE BICICLETES I PUNTS DE MECÀNICA
Al 2015 es van instal·lar uns portabicicletes al telecadira del Cubil. Aquest estiu el torn és per al telecabina de la Massana, que incorpora un ancoratge extern que permet un viatge més còmode per a tots els usuaris, ja siguin bikers o vianants. Un cop a Pal, els usuaris es trobaran amb la instal·lació de quatre nous punts de mecànica, amb totes les eines necessàries per a una reparació ràpida. Aquests punts es troben a l’exterior de l’edifici del telecabina a Pal, a les escales de davant del pump track, al pla de la Cot i al Cubil.

Vallnord Bike Park La Massana també disposa aquest any d’una nova senyalística, amb tota la informació relacionada amb els circuits i la seguretat a les pistes. Aquests panells indicatius permeten que l’usuari estigui ubicat en tot moment, i que tant bikers com vianants, que disposen de circuits de senderisme nous, hi puguin conviure mantenint un ordre.


MÉS SERVEIS
Els usuaris de Vallnord Bike Park La Massana tenen a la seva disposició l’Escola de Descens. Amb un grup de monitors titulats per l’EFPEM (Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra), l’objectiu del centre és ensenyar als bikers totes les tècniques necessàries per al descens, informar-los i aconsellar-los sobre les mesures de seguretat que cal tenir en compte i mostrar-los els circuits del bike park.

Entre els productes de l’escola, destaca el pack debutant, dissenyat per iniciar-se en el descens amb totes les facilitats i comoditats, sense límit d’edat. El paquet inclou el forfet, dues hores de classe amb els monitors de l’escola, la bicicleta i les proteccions necessàries per a la pràctica d’aquesta modalitat.

SISTEMA DE SEGURETAT ALPIFY
El sistema de seguretat Alpify es consolida a Vallnord Bike Park La Massana. Alpify és una aplicació que l’usuari s’ha de descarregar al telèfon mòbil i gràcies a la qual els bike patrols veuen al panell de control la localització exacta del rider en cas d’emergència, cosa que permet que el rescat sigui més àgil i ràpid. Així, s’ha desenvolupat un protocol d’actuació amb l’assessorament del centre mèdic de Pal i que implica el treball conjunt amb el cos de Bombers d’Andorra i el SUM.

Més informació a:  www.vallnord.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny