Notícia

Exigeixen a Port del Comte retirar cadenes en 4 camins

El ple de l'ajuntament de Coma i la Pedra va acordar reprendre l’expedient que ja va obrir l’any passat per aquesta raó

Exigeixen a Port del Comte retirar cadenes en 4 camins
Exigeixen a Port del Comte retirar cadenes en 4 camins Autor/a: lleida.com
L’ajuntament de la Coma i la Pedra exigeix a l’empresa Guimaru SL, propietària de l’estació de Port del Comte, que retiri els pals amb cadenes que impedeixen circular per carreteres i camins del municipi. Es tracta de quatre vies a l’entorn del complex d’esquí i golf que el consistori considera públiques o bé afectades per servituds de pas que impedeixen restringir-hi la circulació. El ple va acordar ahir reprendre l’expedient que ja va obrir l’any passat per aquesta raó, al constatar que l’empresa ha tornat a desplegar aquestes cadenes després d’haver-les retirat l’hivern passat. Una d’aquestes cadenes és a la carretera que dóna accés a Coll de Jou i la zona d’enlairament de parapents; una altra, a la que condueix al camp de golf i a una cafeteria de l’estació; i les dos restants tallen camins que donen accés al Prat de Basies i al pedró de Quatre Batllies. Així consta en un informe jurídic elaborat pel consistori el 2015, a partir del qual l’ajuntament ja va demanar fa un any a l’empresa la retirada de les cadenes i cadenats, així com la restitució dels terrenys afectats al seu estat original. Això suposa desmantellar els pals i altres elements als marges dels camins i carreteres.

Per la seua banda, l’alcalde, Jaume Oriol, va assenyalar després de la sessió que van paralitzar la instrucció de l’expedient arran de la retirada de les cadenes a finals de l’any passat i que ho reprenen ara al comprovar que els camins tornen a estar tallats. Oriol va puntualitzar que l’acord del ple no preveu per ara l’amenaça de sancions per a la firma propietària de l’estació. Ara com ara, va indicar, únicament li adverteix l’obligació de restablir el pas. L’empresa va al·legar que ho va fer amb l’objectiu d’evitar robatoris.

L’empresa al·lega que ho va fer per evitar robatoris

Durant la instrucció de l’expedient, l’empresa va al·legar que les cadenes pretenien evitar robatoris a l’estació. Va afegir que els ramaders tenien claus per poder portar els animals a zones de pastures de Port del Comte i que també les tenia l’ajuntament per permetre el pas en cas d’accident o incendi.


De: www.lleida.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots