Notícia

La italiana Lisa Borzani regna a la Ronda dels Cims

La corredora de Pàdua s'imposa amb autoritat després de 37h25'20 '' de cursa, Melissa Gosney i Marta Poretti, segona i tercera respectivament

Lisa Borzani, la més ràpida a La Ronda dels Cims
Lisa Borzani, la més ràpida a La Ronda dels Cims Autor/a: Ariño Visuals/Carlos Llerandi/AUTV
Ordino 17/07/2016

Regular, sòlida i constant. La italiana Lisa Borzani ha dominat la Ronda dels Cims i s'ha imposat després de 37h25'20 '' de cursa en què ha passat primera per tots els punts de control. Ni la nord-americana Melissa Gosney, segona, ni la també italiana Marta Poretti, tercera, han pogut fer ombra a una corredora que s'ha mostrat molt a gust a les muntanyes andorranes.

"Estic molt feliç. La cursa és llarga, amb ascensos, descensos ... és difícil però, alhora, divertida. Les muntanyes andorranes són molt diferents de les italianes. He pogut gaudir del paisatge i d'unes vistes fantàstiques. Quan vaig creuar la meta em vaig sentir bé perquè sabia que avui podria estar relaxada", bromejava en arribar a Ordino.

Després de 170km i 13.500m de desnivell positiu, Borzani va creuar l'arc de meta somrient i tranquil·la a les 20:25 de dissabte amb un bon nombre d'aficionats esperant la seva arribada. La de Pàdua, 1a de la Dolomiti Extreme 2016, 2a a la Vibram Hong Kong 100 i, segona, també, al 2015 i 2014 al Tor des Geants, és una enamorada de la llarga distància. Primera de la general femenina, Borzani va ser 16a absoluta.

Amb la nit ja present en el cel d'Ordino, a les 22:52, els més fidels no van voler perdre’s l'arribada de la carismàtica Melissa Gosney, 4a l'any passat a la mítica Hardrock. La de Colorado, segona, va completar la Ronda dels Cims en 39:52:14. En meta, la nord-americana es va fondre en una abraçada amb el seu marit Brett Gosney que va participar en la prova masculina però va haver d'abandonar després del seu pas per l'avituallament de Claror.

Tercera, arribant a les 23:49 de la nit, va ser la també italiana Marta Poretti amb un temps de 40:49:31. La guanyadora de 2015, Nerea Martínez, es va veure obligada a retirar-se en Roca de Pimes. Fins ara, són cinc les corredores de la Ronda dels Cims que han creuat la línia de meta. S'espera que la resta completi la prova en les properes hores.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista