Notícia

Boí Taüll pagarà a la Vall de Boí 433.728 euros fins al 2030

L’alcalde, Joan Perelada, va indicar que, d’aquesta manera, el consistori pretén facilitar "el normal funcionament de l’estació"

Estació d'esquí Boí Taüll
Estació d'esquí Boí Taüll Autor/a: Boí-Taüll
L’empresa Promocions Turístiques de la Vall SA, filial del grup Nozar, antiga propietària de l’estació d’esquí de Boí Taüll i actual gestora de les pistes, des que la Generalitat la va adquirir a finals del 2013, va acumular durant anys un deute de 433.728 euros amb l’ajuntament de la Vall de Boí en concepte d’IBI i altres impostos locals. Consistori i empresa han arribat a un acord perquè aquesta última liquidi el seu deute de forma fraccionada, mitjançant pagaments anuals, que es prolongaran fins al 2030.

L’alcalde, Joan Perelada, va indicar que, d’aquesta manera, el consistori pretén facilitar "el normal funcionament de l’estació", un dels eixos econòmics del municipi i de l’Alta Ribagorça, sense que això suposi un perjudici per a les arques municipals.

L’acord contempla tant el deute inclòs en el concurs de creditors de l’empresa, 176.784,52 euros, com els contrets posteriorment amb l’ajuntament, que en sumen 256.944,17 més. Preveu que la gestora de Boí Taüll comenci a saldar-lo aquest mateix any, amb un primer pagament al desembre de 35.356,90. El seguiran altres d’anuals per la mateixa quantia fins al 2021, quan la quota anual passarà a 25.694,42 fins al desembre del 2030. Al llarg d’aquest període de 14 anys, el consistori estima que "es generaran obligacions de pagament" per part de l’empresa d’uns 71.000 euros. L’acord estableix que, en cas d’impagament d’alguna d’aquestes anualitats, el consistori iniciarà els passos per cobrar-lo per via executiva amb interessos i recàrrecs.

De:  lleida.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny