Notícia

Vallter 2000 programa activitats de senderisme d’alta muntanya

L’estació Vallter 2000 ofereix durant els mesos d’estiu un ampli ventall de propostes a l’aire lliure

Riu Ter amb el Gra de Fajol petit al fons, Vallter 2000 és un entorn privilegiat per a la pràctica del senderisme
Riu Ter amb el Gra de Fajol petit al fons, Vallter 2000 és un entorn privilegiat per a la pràctica del senderisme Autor/a: Arxiu Vallter 2000
El telecadira Jordi Pujol, en funcionament fins a l’11 de setembre, és la via d’accés a rutes de senderisme per a tots els nivells. L’estació de Vallter 2000 permet gaudir de paisatges únics al Pirineu: des del Ripollès fins a la Badia de Roses i el Cap de Creus.


L’estació Vallter 2000 es troba situada a la comarca del Ripollès, dins d’un cercle d’origen glacial (Morens – Ull de Ter) i a 2.000 metres d’altitud sobre la vall del riu Ter. Durant els mesos d’estiu ofereix un ampli ventall de propostes a l’aire lliure, pensades per a tots els públics.

El telecadira panoràmic, porta d’accés a rutes de senderisme

Entre les principals activitats que es poden dur a terme a Vallter 2000, es troba el viatge en el telecadira Jordi Pujol, un dels grans atractius de l’estació. Obert fins a l’11 de setembre, està en funcionament de 10.00 a 15.00 hores.

Un cop s’arriba al telecadira es poden fer tota mena d’activitats, com per exemple, gaudir del naixement del riu Ter. A més, s’hi poden iniciar un gran ventall de rutes senderistes. Des de la cota 2.535, es poden recórrer els següents itineraris, de nivells de dificultat per a tothom:

Mirador de la Costa Brava i baixada per Pista de l’Estadi (2.535 m)

Aquest recorregut s’inicia al Mirador de la Costa Brava, ubicat just davant de la Cafeteria Les Marmotes. Tot seguit es baixa per la pista que serpenteja per sota del telecadira i es passa pel costat del llac artificial fins a arribar a la base de l’estació.

Desnivell: 335 m
Longitud: 1.950 m
Dificultat: baixa
Temps aproximat: 50 minuts

Naixement del Ter i baixada per Pista Bac-Barquins

Un cop s’arriba a dalt del telecadira, cal seguir recte, fins a trobar un camí planer que condueix al naixement del riu Ter caminant uns 150 metres. Des d’aquest punt es pot continuar baixant per la pista, que comunica amb les runes de l’antic Xalet. Tot seguit, se segueix per la pista que baixa paral·lela al remuntador, fins a la base de l’estació.

Desnivell: 335 m
Longitud:  1.900 m
Dificultat: baixa
Temps aproximat: 50 minuts

Naixement del Ter i baixada per Pista del Xalet d’Ull de Ter

Si se segueix recte a l’arribada del telecadira, hi ha un camí planer que porta fins al naixement del riu Ter caminant uns 150 metres. Des d’aquí es pot seguir baixant per la pista que comunica a les runes de l’antic Xalet. Tot seguit, es pot continuar per la pista que baixa en direcció al Xalet d’Ulldeter, recorrent la base del Gra de Fajol (ruta del GR-11).

Desnivell: 535 m
Longitud:  2.500 m
Dificultat: baixa
Temps aproximat: 1 hora 15 minuts

Coll de la Marrana i Bastiments (2.874 m)

Un cop s’arriba al telecadira, cal dirigir-se cap al naixement del riu Ter i seguir el GR11 fins al Coll de la Marrana. Un cop aquí, es gira cap a la dreta i es comença a pujar el Bastiments sense seguir cap camí en particular, ja que no hi ha cap senda marcada, fins a arribar a un punt on la pujada ja és més forta. Es continua fins a arribar a la primera creu i en direcció oest s’arriba al cim de Bastiments. Des del pic es pot divisar l’estany de Bacivers, els estanys de Coma mitjana i, en direcció oest, s’observa el pic del Freser i el Pic de l’infern.

Desnivell: 340 m                                             
Longitud: 1.650 m
Dificultat: mitja                                     
Temps aproximat: 1 hora

Coll de la Marrana i Gra de Fajol (2.708 m)

Un cop s’arriba al telecadira, cal dirigir-se al naixement del riu Ter, seguint el GR11 fins al Coll de la Marrana. Un cop allà, cal girar cap a l’esquerra (direcció sud) i seguir el corriol que porta fins al Gra de Fajol gran. Fent l’ascensió es pot gaudir d’una molt bona vista sobre la Coma de l’Orri i el Puig de Pastuira. Un cop a dalt, es poden observar unes vistes espectaculars del Bastiments i la zona de Vallter. En direcció est, es pot veure el Gra de Fajol petit, que és accessible tot seguint la carena.

Desnivell: 175 m                                             
Longitud:  2300 m
Dificultat: mitja
Temps aproximat: 1 hora i 15 minuts

Mirador de la Costa Brava i baixada per camí

Davant de la Cafeteria Les Marmotes, es troba el mirador de la Costa Brava. L’itinerari continua baixant pel camí que serpenteja per sota el telecadira i al costat del teleesquí. Tot seguit es passa pel costat del llac artificial fins a arribar a la base de l’estació.

Desnivell: 335 m                                              
Longitud: 2.100 m
Dificultat: baixa
Temps aproximat: 60 minuts

Hi ha dues rutes que surten de la base de l’estació, des del pàrquing a la cota 2.100:

Portella de Mantet (2.400 m)

Aqueta ruta s’inicia a la cafeteria de l’estació, rumb nord-est cap al Pla de la Portella, fins a trobar el torrent o Clot de la Portella, que condueix fins a la Portella de Mantet, a la cota 2.411 m. Un cop aquí es pot admirar l’emblemàtic Pic del Canigó, en direcció est.

Desnivell: 248 m
Longitud: 2000 m
Dificultat: baixa
Temps aproximat: 1 hora 30 minuts

Volta al Pic de la Dona (2.704 m)

La ruta s’enfila a la Portella de Mantet, pas natural cap al Conflent i careneja fins a fer el Pic de la Dona i Cim Bessó del Pic de Bacivers. La tornada es fa per l’ample Coll de la Geganta, tot baixant fins al fos del Circ de Morens. Durant el recorregut es poden veure animals típics de la zona, com isards, voltors i marmotes, entre d’altres.

Desnivell: 575 m
Longitud: 7’5 km                                             
Dificultat: mitja-alta
Durada: 2 hores 30 minuts                                               

Balcó de la Costa Brava

A Vallter 2000, l’estació més mediterrània dels Pirineus, es pot visitar el Balcó de la Costa Brava, atractiu que es presenta com una parada obligatòria per a tots els visitants. Es troba a 2.535 metres d’alçada i s’hi accedeix amb el telecadira.

La privilegiada situació geogràfica del mirador proporciona una espectacular vista panoràmica de primera magnitud, que permet contemplar des del Ripollès fins a la Badia de Roses i el Cap de Creus.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny