Notícia

Diaridelaneu.cat visita l'estació d'esquí Nevados de Chillán, a Xile

A Nevados vam entrevistar el seu director general, Manuel Dinamarca

Bona panoràmiques des de les pistes de Nevados de Chillán
Bona panoràmiques des de les pistes de Nevados de Chillán
Nevados de Chillán és una estació d'esquí situada a 400 km al sud de Santiago de Xile, amb un desnivell que va dels 1.500 m. a la cota baixa als 2.750 de la cota alta. L'estació se situa a la falda dels volcans Chillán Viejo i Nuevo (3.186 m).


estacio-desqui-nevados-de-chillan-xile/album_chillannevados_de_chillan_5557
A les cotes baixes, pistes entre bosc (Foto: Diaridelaneu)

¿Us imagineu esquiar tot el dia per bonics paisatges de neu pels vessants d'un volcà fumejant? O finalitzar la jornada d'esquí lliscant per la pista blava més llarga de Sud-amèrica? ¿I que després d'aquest descens poden donar-se un relaxant bany en aigües termals naturals mentre ens prenem un pisco-sour? Sí, aquest paradís per a esquiadors que estimen la natura, la neu i l'esquí a parts iguals existeix, i es diu Nevados de Chillán.

La història de l'esquí a Xile

Abans de res i d'entrada crec important subratllar que a Xile s'esquia des de mitjans dels anys 30 de segle passat, quan els primers descensos amb esquís es feien a les rodaliesde Farellones (El Colorado) i Portillo. El primer remuntador s'instal·laria a principis dels 40 en aquesta última estació i a Farellones el 1948.

A partir de mitjans dels cinquanta l'esquí es va anar implantant en altres territoris dels Andes, però el que el catapultaria definitivament la neu a Xile, i que el seu esquí es donés a conèixer a tot el món, va arribar el 1966. Aquell any Portillo va organitzar el Mundial d'esquí. Durant una setmana els Andes van ser la cita mundial de la neu i aquest esdeveniment va ajudar a projectar els Andes xilens com una destinació de neu, coneguda i avalada internacionalment. Anys més tard naixerien altres estacions molt diferents de les dels Andes centrals, com va ser el cas de Nevados de Chillán a mitjans dels vuitanta de segle passat.

estacio-desqui-nevados-de-chillan-xile/album_chillannevados_de_chillan_5598
Gaudint de les panoràmiques que ofereix Nevados de Chillán des de les seves pistes altes (Foto: Diaridelaneu).

Visita a Nevados de Chillán

A Nevados de Chillán tot té un aire màgic i això s'absorbeix ràpidament tot just començar a pujar pels seus telecadires. Aquí tothom sembla viure amb intensitat, des dels clients als "remonteros" de l'estació, passant pels instructors o els cambrers dels restaurants.

Potser la resposta estigui en el seu entorn únic i en aquesta atracció que sempre genera la presència vigilant dels volcans Nuevo i Viejo, que veiem de cara quan guanyem metres de pujada amb els telecadires, però als qui donem l'esquena quan baixem. Ben mirat, una estranya relació i atracció.

Amb 35 quilòmetres de pistes i 1.250 m. de desnivell és un destí de referència als Andes per a tots aquells que busquem neu, forapistes amb identitat, tranquil·litat, paisatges diferents o fins i tot una vall que ens pugui adoptar com a fills propis per uns dies.

estacio-desqui-nevados-de-chillan-xile/album_chillannevados_de_chillan_5602
Un dels sectors de debutants de Nevados de Chillán (Foto: IST).

Més informació:

Vam visitar Nevados de Chillán els dies 14 i 15 de juliol i vam descobrir una estació de gran bellesa, amb pistes cobertes literalment pel bosc a la seva cota baixa i descobertes de vegetació i exposades al sol en les altes. No disposa de neu produïda en cap dels 32 quilòmetres de pistes que ofereix, però és que fins a dia d'avui tampoc l'han necessitat. Esquiar a la falda dels volcans Chillán Viejo y Nuevo (3.186 m), mentre fumegen constantment vapors o cendres, és una experiència especial. Singular. Més encara si després es poden visitar les termes per refer-se d'un dia d'esquí intens.

Per conèixer més i millor l’esquí de Nevados de Chillán vam entrevistar el seu director general, Manuel Dinamarca, entrevista que podeu llegir en aquest enllaç. També vam comptar amb la col·laboració José Luís Macaya, responsable de comunicació del resort, i d'Héctor Navarrete, responsable de muntanya, ex-col·laborador a Baqueira-Beret, qui ens va guiar per la part alta de l'estació tot posant a la nostra disposició una trepitjaneus amb conductor per arribar a la cota alta. Tot els detalls de la nostra visita us els expliquem en diferents reportatges en els enllaços que us facilitem aquí sota.

Article de Nevados en aquest enllaç
Àlbúm de fotografies en aquest enllaç.
Entrevista al gerent general de Nevados de Chillán
Enllaç estació: www.nevadosdechillan.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny