Notícia

Diaridelaneu.cat visita l'estació d'esquí de La Parva

De dia o de nit La Parva és l'estació "boutique" dels xilens

Diaridelaneu.cat visita La Parva. Vista de l'entrada al "Camino de la Muela".
Diaridelaneu.cat visita La Parva. Vista de l'entrada al "Camino de la Muela".
La Parva és una de les 3 estacions metropolitanes que hi ha a Santiago de Xile. La vam visitar el dies 17, 18 i 19 de juliol i el seu paisatge ve dominat per cims escarpats que freguen els 4.000 metres. Us expliquem la nostra experiència, la qual es complementa amb una entrevista al seu director, 10 qüestions que cal saber d'aquesta estació i el nostre àlbum de fotografies.


estacio-desqui-la-parva-xile/fotos_la_parvaentrada_pista_tortolas_la_parva
Entrant a la pista Tórtola de La Parva (Foto: Diaridelaneu.cat).

La Parva és una de les estacions metropolitanes que hi ha a Santiago de Xile. A poc més de 40 quilòmetres de la capital xilena que es fan en prop d'una hora i mitja, ofereix un desnivell que va dels 2.650 m. a la cota baixa als 3.550 de la cota alta i prop de 35 quilòmetres de pistes. La vam visitar el dies 17, 18 i 19 de juliol i el seu paisatge ve dominat per cims escarpats que freguen els 4.000 metres i uns pendents orientats a sud lliures de vegetació, molt similars als que trobem a les veïnes El Colorado i Valle Nevado.

La Parva va ser dissenyada i impulsada com a estació d’esquí a l’any 1953 per part de André Bossoney, un monitor-instructor d’esquí d’origen francès. Va buscar inversors per al projecte i, amb l'ajuda d'amics i família va crear el nucli central del que és avui. Arribarien alguns canvis de propietat fins que, a l’any 1990, es consolidava el seu creixement i expansió amb pistes i remuntadors.

El que més diferencia aquesta estació de les seves germanes metropolitanes és, sobretot, la seva clientela. La Parva és l'estació de la classe alta de la societat xilena i això es nota en força detalls: equips de vestir molt nous, bons esquís, botes de darrera generació i, en general, esquiadors amb molt bona tècnica i estil a pistes. I molt important: a La Parva no es fan cues. Però hi ha moltes més coses que us poden interessar de La Parva. I per saber-ne més, res millor que parlar amb el seu director general, Thomas Grob, de qui ens va quedar aquesta frase-lem que resumeix com definir l'estació: "Som un centre boutique".

També podeu veure el nostre àlbum de fotografies d'aquesta estació en aquest segon enllaç i un tercer article amb les 10 coses que heu de saber d'aquest centre d'esquí si mai teniu pensat visitar-lo. Per cert que el podeu visitar de dia o de nit, doncs a La Parva l'esquí nocturn és una realitat tots els caps de setmana. Us hi animeu?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny