Notícia

El Cramea del Pas de la Casa: projecte i conflicte a l'hora

Saetde reclama al Govern els terrenys del centre medicoesportiu a Envalira

El Cramea del Pas de la Casa: projecte i conflicte a l'hora
El Cramea del Pas de la Casa: projecte i conflicte a l'hora Autor/a: Diari de la neu
 La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa i de Grau Roig, participada en part pel comú d’Encamp i comandada per la família Viladomat (Saetde), no veu clar el projecte de centre mèdic i esportiu que el Govern va anunciar dimecres que havia adjudicat a una empresa titularitat de Bonaventura Mora i, per tant, lligada al grup Bomosa. Saetde considera que la construcció del Centre residencial medico-esportiu en alçada d’Andorra (CRAMEA) pot entrar en contradicció amb l’explotació de les pistes d’esquí que transcorren per la mateixa zona. El CRAMEA, conegut més aviat com el CAR andorrà, ha d’ocupar les antigues instal·lacions del centre emissor de Sud Ràdio més aquells espais que es puguin construir de nou en un terreny adjacent.


Saetde va reclamar al Govern els terrenys adjacents que formaran part del Centre Residencial en Altura Medicoesportiu d’Andorra, el Cramea. Saetde considera que formen part de la concessió que al seu dia va fer el Comú. Mentrestant, des del Comú d’Encamp, el cònsol major, Jordi Torres, ho nega i diu que aquests terrenys són propietat de la corporació i no entren dins de la concessió, i per això els ha cedit a l’executiu per fer aquest nou centre. Es tracta del plet històric entre el Comú d’Encamp i Saetde pels coneguts terrenys de Concòrdia, on es troba l’espai que forma part de l’edifici de Sud Radio, on el Govern ja ha anunciat que ha adjudicat la concessió administrativa.

“Quan es va publicar el plec de bases Saetde va presentar un escrit al Govern per reivindicar que els terrenys són de la seva concessió, però al Comú considerem que són nostres i no entren dins de la concessió a la societat”, va explicar el cònsol major d’Encamp.

Torres va reiterar que Saetde ja era “coneixedor del projecte des d’un principi”. El cònsol d’Encamp va argumentar que Saetde sap que l’edifici de Sud Radio no ha entrat mai dins la concessió, però ara el problema està a interpretar si els terrenys dels voltants que també ha concedit el Comú al Govern per fer-hi instal·lacions annexes al complex són o no concessió de Saetde. Torres considera que l’escrit presentat per Saetde que reclama la concessió d’aquests terrenys és “una manera de posicionar-se i apuntar, des de Saetde, que tot és seu”, va dir. Per la seva banda, no es té cap declaració de Saetde ja que aquest rotatiu ha intentat posar-se en contacte amb el soci majoritari però no ha estat possible.

PLUS AL TURISME ESPORTIU

El cònsol major d’Encamp valora positivament la construcció del Cramea, que el 9 de desembre passat va ser declarat pel consell de ministres projecte d’interès nacional. “És bo per al país tenir un centre d’aquestes característiques. Encamp sempre ha apostat pel turisme esportiu i això és un plus per a aquest tipus de turisme”, va explicar Torres.

El cònsol major d’Encamp va manifestar que la parròquia se’n beneficiarà, i sobretot el Pas de la Casa i el seu poliesportiu, “perquè servirà de zona complementària al centre medicoesportiu per donar continuïtat a l’activitat dels esportistes”, va dir.

La reclamació de Saetde, escrita formalment i dirigida al Govern, podrà suposar un altre capítol més d’aquest plet històric sobre els terrenys de Concòrdia que, sent propietat del Comú, falta determinar si formen part o no de la concessió atorgada a Saetde.

La presentació del projecte del Cramea està previst que es realitzi el setembre vinent, quan s’especificaran les instal·lacions de nova construcció que s’han de bastir al terreny adjacent al de Sud Radio, espai aquest reclamat per Saetde. L’inici de les obres està previst per a la primavera de l’any vinent i l’acabament es preveu que sigui la tardor del 2019, segons van anunciar des del Govern quan van fer pública l’adjudicació administrativa de la construcció
a l’empresa andorrana CES 2508 SLU.

De Bondia.ad i altaveudigital.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots