Notícia

El projecte Barcelona-Pirineus2026 contempla recuperar els trampolins de Font Canaleta

L'estadi de salts d'esquí seria molt proper a la vila olímpica i fàcilment accessible amb el nou telecabina de l'estació de tren

El projecte Barcelona-Pirineus2026 contempla recuperar els trampolins de Font Canaleta. Imatge d'arxiu
El projecte Barcelona-Pirineus2026 contempla recuperar els trampolins de Font Canaleta. Imatge d'arxiu Autor/a: Diaridelaneu.cat
El PDU de Molina-Masella preveu recuperar l’estadi dels trampolins de salts d’esquí de Font Canaleta. L’actual espai ja és ocupat per tres trampolins, inactius des de 1996, quan s’hi van realitzar els darrers salts d’esquí. El nou projecte contempla la construcció de 3 nous trampolins a la mateixa zona, que a més seria un estadi molt proper a la vila olímpica i a la vegada fàcilment accessible amb el nou telecabina que ha d’unir l’actual estació de tren amb l’aparcament de Font Canaleta, amb una parada intermèdia a la cota 1.600 m., segons la proposta del PDU Molina-Masella.

Els salts d’esquí seria una de les modalitats olímpiques d’hivern que, en el cas que els jocs d’hivern de 2026 fossin concedits a la candidatura Barcelona-Pirineus, requeririen la construcció de nous trampolins per a proves oficials i per a entrenaments. El programa dels Jocs Olímpics d’Hivern inclou proves individuals i per equips sobre el trampolí normal (Normal Hill, per a distàncies d’entre els 75 i els 99 metres) i el trampolí llarg (Large Hill, per a distàncies superiors als 100 metres), i finalment els trampolins de vol (SF) per a distàncies que arriben als 185 m. Els trampolins poden ser de 90 metres de rampa, coneguts com a K-90, o de 120 metres, en aquest cas K-120.

Actualment a La Molina hi ha tres trampolins de 30, 50 i 70 metres construïts entre els anys 60 i 70 del segle passat i en desús des de 1995, quan s’hi van realitzar les darreres proves. En el de 70 metres s’hi van celebrar diverses proves de la Copa d’Europa i cada hivern la Copa del Rei de salts d’esquí, des de 1979 fins a 1992, quan s’hi va celebrar la última. Com a curiositat val a dir que s’havien preparat amb material plàstic per poder fer-ne ús per a entrenaments durant els períodes que no hi havia neu.

Enllaços recomanats: Reportatge de Temps de neu: "Trampolins a La Molina, un salt en el temps"
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial