Notícia

Estiu, gastronomia i alta muntanya: la proposta de les estacions de muntanya del Grup FGC

Els restaurants i cafeteries de les estacions ofereixen una àmplia varietat de productes típics de muntanya

A peu de pistes, Vallter 2000 disposa d’un servei de Restaurant cafeteria que ofereix vermuts, entrepans freds i calents i dinars de barbacoa
A peu de pistes, Vallter 2000 disposa d’un servei de Restaurant cafeteria que ofereix vermuts, entrepans freds i calents i dinars de barbacoa
Les cinc estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posen a l’abast dels visitants els millors serveis en restauració. Els restaurants i cafeteries que es troben a La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé combinen a la perfecció els plats més selectes amb productes de proximitat, típics de muntanya. Els visitants, a més, poden descobrir noves propostes culinàries en un entorn natural incomparable.

Cuina tradicional de muntanya a La Molina

La Molina compta amb una àmplia varietat de propostes gastronòmiques on tastar els plats més tradicionals de muntanya i gaudir de les vistes de l’estació. El restaurant El Bosc ofereix als comensals un gran ventall d’alternatives, entre les quals destaca un bon assortiment d'entrants, tant freds com calents, una escudella tradicional o un deliciós trinxat de la Cerdanya. També es pot provar una selecció de carns cuinades a la brasa i, per acabar amb bon sabor, una exquisida degustació de muntanya, elaborada com a casa. Construït amb pedra i fusta, es caracteritza pel seu singular caràcter alpí on es respira un ambient càlid i tranquil, ideal per desconnectar dels sorolls i l’enrenou diari de la ciutat.

A la cafeteria Alabaus, ubicada a la sortida del telecadira Alabaus, els visitants poden recuperar forces tot prenent un cafè, un refresc a la terrassa, des d’on poden admirar les millors panoràmiques de la zona del Pla d'Anyella.

A La Molina, a més, es troba el refugi Niu de l’Àliga, edifici emblemàtic situat a la cota 2.537, la zona més alta de l’estació. Per accedir-hi cal agafar el Telecabina i fer l’últim tram, aproximadament 30 metres, a peu. Un cop a dalt, es poden veure les espectaculars vistes de la vall de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès, des de la terrassa o des de l'interior, gràcies els seus grans finestrals.

A la zona del llac, s’ubica el Xiringuito del Llac, ideal per descansar, llegir i gaudir de l'entorn. A més, s’hi pot fer l’aperitiu, prendre un refresc o bé menjar un entrepà amb carn feta a la barbacoa.

Vallter 2000, porta d’accés al Balcó de la Costa Brava

L’estació de Vallter 2000 compta amb una de les cafeteries situades a més altitud de Catalunya: Les Marmotes. Aquest establiment ofereix una panoràmica espectacular gràcies a la seva privilegiada ubicació, a la cota 2.535. A la mateixa alçada, es troba el Balcó de la Costa Brava, un mirador que brinda unes vistes de primera magnitud des d’on es pot contemplar des del Ripollès fins a la Badia de Roses i el Cap de Creus.
A peu de pistes, Vallter 2000 disposa d’un servei de Restaurant cafeteria que ofereix vermuts, entrepans freds i calents i dinars de barbacoa. És ideal per a aquelles persones que volen fer un mos i continuar gaudint de totes les activitats de l’estació.

Productes propis del territori a Vall de Núria

L’estació del Ripollès compta amb l’Hotel Vall de Núria, de tres estrelles, que es troba envoltat de cims de gairebé 3.000 m d’alçada. El restaurant de l’Hotel posa a l’abast dels visitants un servei i uns productes d’alt nivell propis del territori, seleccionats amb la màxima cura. Els comensals degustaran un buffet amb carns a la brasa o bé triar plats elaborats amb ingredients típics de la zona. Amb tot, ofereix una experiència única, ja que des d’aquest mateix establiment es poden admirar les meravelloses vistes de les muntanyes i boscos de la vall de Finestrelles, de la

Coma de l'Embut i del pic de Roc Malé.

La Cabana dels Pastors és el millor establiment per provar les graellades de carn, àpat que es pot complementar amb diverses opcions delicioses: entrepans, frankfurts o amanides. Aquest restaurant d’alta muntanya també obre les seves portes per a petites agrupacions (amb reserva prèvia). L’estació, a més, posa a l’abast dels visitants dues opcions ideals per dinar a l’aire lliure: la Zona de pícnic i la Caseta del Llac, ubicada entre el llac i l’ermita de Sant Gil. A l’estació també es troba el Bar Restaurant Finestrelles, establiment amb una àmplia varietat de plats, pensats per a tot tipus de paladars: pasta, pizza, entrepans calents i freds, frankfurts, pollastre, hamburgueses…

Port Ainé, productes propis de la comarca

El restaurant de l’Hotel de Port Ainé 2000 ofereix una gran diversitat de sabors i exquisideses pròpies de la cuina pallaresa de muntanya. A més, s’hi poden degustar àpats típics de la zona i menjar casolà variat, per a tots els gustos. També disposa de menú per a celíacs. A Port Ainé, a més, es poden prendre snacks, entrepans, pastes i begudes a la Cafeteria Hotel – cota 2100.




Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial