Notícia

10 coses que has de saber si vas a esquiar a Nevados de Chillán (Xile)

Nevados de Chillán és una estació d'esquí de la regió del Bío-Bío, a la zona coneguda com a volcans dels Andes

Pujant pel telecadira Tata, amb el bosc encara curull de neu
Pujant pel telecadira Tata, amb el bosc encara curull de neu
Aquestes són les 10 qüestions bàsiques que cal saber de Nevados de Chillán, segons la nostra experiència en base a la visita realitzada els dies 14 i 15 de juliol de 2016.


1 - La neu.
Neu pols, acabada de precipitar 24 hores abans. La mitjana és de 115 dies d’esquí i la mitjana de precipitació acumulada per temporada està en els 6 metres. No hi ha instal·lació de neu produïda.

2 - Els remuntadors.
Vells i lents, però ben conservats. Dues cadires de 4, tres biplaça, una triple i 4 teleesquís alpins.

3 - Les pistes.
Varietat i per a tots nivells. Són fresades a diari. Sobre plànols hi ha traçats 35 kms de pistes entre les cotes 1.500 i 2.750. Les baixes són cobertes per bosc i estretes, les altes són obertes i més amples. Imprescindible baixar per la pista Las Tres Marías, la blava més llarga de sud-amèrica, i la Zorritos, pel seu encant especial quan travessa el bosc.

4 - Forapistes i àrees freestyle.
Hi ha una sola zona destinada a l’esquí i surf de neu lliure, un snow-park a la zona alta de debutants.
Pel que fa als forapistes és una estació amb dues grans zones dins el domini a les quals hi cal afegir l’àrea de cat-skiing, a la que s’hi accedeix amb trepitjaneus condicionada. Aquesta àrea es troba a la mateixa falda del volcà Chillán Nuevo (3.186 m.) i la sortida es fa des de gairebé el mateix cràter. Aquest és un dels grans atractius que diferencien i identifiquen aquesta estació.

5 - Història.
Nevados de Chilán va néixer, com a estació d'esquí, l’any 1985 per iniciativa municipal de la municipalitat de Chillán. Des d’aleshores s’ha anat desenvolupant i creixent mitjançant una concessió de gestió i explotació.

6 - Restauració i allotjament.
Destaquen el restaurant Grill Quincho Tata, amb DJ, el tío Willy i el restaurant Iglú. No us perdeu el bar panoràmic Buena Vista, sota el volcà Nevados. Preus“europeus”.
Pel que fa allotjaments hi ha diversos hotels, aparthotels i apartaments amb accés directe a pistes i als banys termals, però en general no són econòmics. A la vall de Las Trancas, a escassos 4 o 5 quilòmetres, hi moltes opcions de complexes turístics amb cabanes i algun altre hostel, refugi i hotel.

7 - Accessos i aparcaments.
Carretera pavimentada fins al peu de pistes i aparcaments sense pavimentar. Són de pagament si s’escullen els del perímetre de l’estació. Els dies amb risc de nevades hi ha un control de policia a pocs quilòmetres de l’estació per assegurar-se que es porten cadenes a l’interior del vehicle.

8 - Serveis generals.
Tots els serveis hi són presents. Abans d’arribar a pistes, a Las Trancas, es nota que hi ha una competència “ferotge” per llogar equips d’esquí, de manera que els preus en aquest cas sí que són més econòmics que a les estacions metropolitanes.
L’estació no disposa d’aplicació pròpia per a mòbils, així que és recomanable  l’app. “Chile Esquí”.

9 - Après-ski.
A la mateixa estació d’esquí hi destaca el bar de l’hotel Nevados de Chillán, amb música en viu i alguna altra opció dins les mateixes pistes d’esquí, però no sempre en funcionament. El millor és desplaçar-se a Las Trancas, en especial val la pena visitar el bar-pub-pizzeria “El Palo Huacho”, un punt de trobada dels operaris de l’estació, monitors, clients i veïns del poble, un espai on segons un dels seus simpàtics i atents cambrers és “dónde pasa todo”.

10 - El millor i el pitjor.
Nevados de Chillán és una estació especial perquè, a banda de la seva ubicació en un entorn de volcans i aigües tremals i bon paisatge, és tranquil·la i la seva gent et fa sentir com a casa. A Nevadols tothom és amable, atent i s’hi respira un ambient de poble, tothom es coneix.
El pitjor?  Els remuntadors són vells i tot i estar ben conservats els hi convindria una posada al dia per guanyar en comoditat i més velocitat.


Més informació:

Web oficial: www.nevadosdechillan.com
El nostre àlbum de fotografies de Nevados de Chillan en aquest enllaç.
Entrevista amb el Gerent general de Nevados de Chillan en aquest enllaç.

Agraïments:
Per a la confecció d'aquest article vull agrair especialment les facilitats que ens van donar des de l'estació d'esquí, el seu gerent general Manuel Dinamarca, el responsable de muntanya Hèctor Navarrete i el responsable de comunicació de l'estació, José Luís Macaya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny