Notícia

Així serà l'estadi de descens de Masella

L'estadi proposat per al descens serà una prolongació de nou traçat de les pistes vermelles de la Tosa

masella,senyalitzacio,teleesqui
Entrada a la pista Tosa Vermella des de Coma Pregona Autor/a: Diaridelaneu.cat
Com seria el traçat de les proves de descens en uns Jocs d'hivern a la Candidatura Pirineus-Barcelona 2026? Doncs n'hi hauria dos. El de La Molina , que seria per a les proves de descens femenines, i el de Masella que seria l'escollit per a les proves de descens masculí. I seria Així...


masella-03112018-teleesquis-la_tosa-ist
Masella, amb els teleesquís i pistes de la Tosa (Foto: IST).

Fa unes setmanes vam explicar com seria l'estadi de descens de La Molina i vam deixar per més endavant l'estadi de Masella, que també contempla el projecte de la candidatura dels jocs d'hivern a Barcelona-Pirineus2026. Segons el projecte, que recull gràficament sobre plànols el PDU Molina-Masella i que s'ha d'aprovar abans de final d'aquest any, el traçat de La Molina seria per a les proves de descens femenines mentre que el de Masella seria l'escollit per a les proves de descens masculí.

La pista de descens seria una prolongació de l'actual pista vermella de la Tosa, que s'enllaçaria amb el primer tram alt de la pista La Feixa per, des d'aquí, voltejar el turó on arriba l'actual telecadira Masella Jet i obrir un nou traçat paral·lel al pas d'aquest mateix telecadira. Tindria una llargada d’uns 3,9 kms, orientació nord, cota de sortida a 2.520 m. i arribada a la cota 1.600.

Aquest estadi tindria un aspecte alpí en el tram superior i boscós en el tram baix. Majoritàriament seria de qualificació vermella o negra, amb poca corba i per tant cal suposar que molt ràpid. L'estadi de descens masculí a Masella coincideix amb un dels tres nous traçatsque aquesta estació d'esquí té previst construir al sector de bosc per on s'enfila el telecadira Masella Jet. La remodelació que es farà en aquest sector també inclou la construcció d'un nou telecadira, amb el nom "Pleta de Das.", del que també en vam informar fa unes setmanes en aquest mateix digital.

Característiques tècniques Estadi Masella

Cota Sortida: 2.500 m.
Cota arribada: 1.600 m.
Desnivell: 900 m.
Llargada: 3.900 m.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny