Notícia

Vall de Núria aquest dissabte: espectacle d'història i música

Lídia Pujol oferirà l'espectacle 'Iter Luminis'

Vall de Núria aquest dissabte: espectacle d'història i música
Vall de Núria aquest dissabte: espectacle d'història i música Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Vall de Núria (Ripollès) acollirà aquest dissabte 27 d’agost a les 15.30 hores, l’espectacle ‘Iter Luminis’ de la mà de la cantant catalana Lídia Pujol, amb l’acompanyament del contrabaixista Miguel Àngel Cordero, el guitarrista Guillermo Rizzotto i el Cor de Vallferosa.

El concert ‘Iter Luminis’ inclou músiques de diferents èpoques fonamentades en les experiències de Santa Teresa de Jesús i Ramón Llull, com per exemple el Llibre vermell de Montserrat, polifonies renaixentistes, cançons de trobadors i altres músiques mediterrànies fins arribar a Lluís Llach.

‘Iter Luminis. Treballs i plaers d’amor’ és una gira per monestirs de Catalunya que vincula el llegat arquitectònic patrimonial de Catalunya amb les persones que el comparteixen, reflexiona sobre l’ésser humà, l’horitzó del país i del món. Aquest camí té la voluntat de viure l’art, la cultura, l’espiritualitat i l’emoció com a eines fonamentals en la construcció de la nova sensibilitat social.


Festivitat de Sant Gil

El dimecres 31 d’agost i fins l’1 de setembre, l’estació de muntanya de Vall de Núria d’FGC durà a terme nombrosos actes commemoratius per la festivitat del seu sant, Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i iniciador de la devoció al segle VIII de l’actual Patrona de la Diòcesi, la Mare de Déu de Núria.

Els actes començaran amb la Missa del dia 31, a les 12.15 hores, i les primeres vespres de solemnitat de Sant Gil, a les 20.00 hores, seguides de la processó de torxes, a les 20.30 hores, i la vetllada musical amb rom cremat, a les 22.30 hores. Després del ball hi haurà un servei de telecabina especial per pujar fins a l’alberg.

El dia 1 de setembre, les activitats tindran inici amb l’esmorzar amb coca i fuet, a les 09.00 hores. Continuarà amb la cercavila de xanquers una hora més tard i el ball de sardanes, a les 10.30 hores. A les 12.00 hores tindrà lloc la Missa Solemne amb la posterior processó de pastors a l’ermita de Sant Gil. La celebració conclourà a les 16.00 hores amb l’exhibició de gossos d’atura.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny