Notícia

10 coses que has de saber si vas a esquiar a Valle Nevado (Xile)

Valle Nevado és una de les estacions més modernes dels Andes

Valle Nevado és una de les estacions més modernes de sud-amèrica
Valle Nevado és una de les estacions més modernes de sud-amèrica Autor/a: Valle Nevado
Aquestes són les 10 qüestions bàsiques que cal saber de Valle Nevado, segons la nostra experiència en base a la visita realitzada els dies 22, 23 i 24 de juliol de 2016.


1 - La neu.
Neu pols. La mitjana és de 115 dies d’esquí i la mitjana de precipitació acumulada per temporada està en els 4,5 metres. Disposa d’instal·lació de neu produïda de baixa pressió, de les més extenses de Xile.

2 - Els remuntadors
L’estació més modernitzada de Xile, amb 12 ginys mecànics. Una cadira de 4 desembragable, un telecabina instal·lat fa dues temporades, dos telecadires de tres places, un de dues, quatre teleesquís de perxa i un teleesquí alpí, però sobta que el trajecte del telecabina salvi poc desnivell i tingui un traçat curt.

3 - Les pistes.
De tots nivells i fresades a diari. Sobre plànols hi ha traçats 40 kms de pistes entre les cotes 2.860 i 3.670. Com a curiositat la majoria de pistes tenen noms de balls: fox-trot, vals, samba, tango, polka... però, sobretot, no us perdeu la pista La Mòmia i la pista Sol.

4 - Forapistes i àrees freestyle
Dues àrees destinades a l’esquí i surf de neu lliure. Pel que fa als forapistes és una estació amb limitacions ja que per una banda de ponent limita amb les veïnes estacions d’El Colorado i La Parva, per la banda de sud i sud-est hi ha barrancs que  desaconsellen la seva pràctica. Les zones més adients són a tocar les teleesquís El Ancla i Tres Puntas, al sector nord que ja és el destinat a esquiadors de nivell avançat i expert.

5 - Història
L’estació va néixer des de zero l’any 1988,  a imatge i inspiració de l’estació alpina de Les Arcs. Actualment és propietat al 100% d'empresaris xilens però inicialment van ser inversors francesos els qui van impulsar-la.

6 - Restauració i allotjament
A pistes l’oferta d’allotjaments és limitada i amb preus, al nostre criteri, excessius. Opcions una mica més econòmiques en allotjament a Farellones o a la mateixa capital Santiago de Chile, a poc més de 50 quilòmetres, però per als quals cal invertir uns 90 minuts.
Pel que fa a restauració al complexe i urbanització adjunta hi ha diversos restaurants pensats per a la clientela internacional, bàsicament brasilers d’alt poder adquisitiu.

7 - Accessos i aparcaments.
Carretera pavimentada fins al peu de pistes. Els dies amb risc de nevades hi ha un control de policia per assegurar-se que es porten cadenes a l’interior del vehicle.

8 - Serveis generals.
Tots els serveis hi són presents: escola d’esquí, lloguer, serveis mèdics, webcams... Valle Nevado és la única estació xilena amb aplicació pròpia per a mòbils, compatible amb les seves “germanes” ChileEsquí i Skitude.

9 - Après-ski.
A la mateixa estació d’esquí hi ha el Bar Lounge, Puerta del Sol i el bar Valle Nevado, pensats per als clients dels hotels i apartaments. L’alternativa és desplaçar-se fins a Farellones.

10 - El millor i el pitjor
Valle Nevado és una estació molt moderna i amb perspectives de créixer cap als vessants que miren al Cerro Plomo (5.424 m.). Té la millor neu de les estacions metropolitanes, gràcies a l’orientació i l’alçada. El sector Nord de l’estació està poc concorregut, possiblement per ser el que ofereix pistes destinades a esquiadors de nivell alt o expert.
El pitjor?  En certa manera és una estació amb poca “personalitat” conseqüència d’haver estat impulsada, inicialment, per empresaris no xilens. El nom de l’estació i fins i tot els noms de les pistes reflecteixen poc interès pels noms geogràfics del  territori.

Més informació:

Web oficial: www.vallenevado.com
El nostre àlbum de fotografies de Valle Nevado en aquest enllaç.
Entrevista amb Ricardo Margulis, Gerent general de Valle Nevado en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny