Notícia

La concessió de Vallter 2000 al Grup FGC fins el 2030, pendent del vist-i-plau de l'Ajuntament de Setcases

La concessió de Vallter finalitza el 2019 però FGC la vol ampliar fins el 2030 per continuar invertint

Vallter 2000 en una imatge d'arxiu
Vallter 2000 en una imatge d'arxiu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha mostrat certa incomoditat respecte a Vallter 2000 perquè l’ajuntament de Setcases no ha donat encara el vist-i-plau a ampliar la concessió. Segons informa avui RipollésDigital el seu president, Enric Ticó, ha confirmat contactes verbals i per escrit amb el consistori setcasí però, de moment, no s’ha concretat res. El compromís de Ferrocarrils és clar: Vallter és viable i hi vol seguir invertint, i amortitzar aquests recursos. La voluntat és ampliar el termini de concessió fins al 2030, perquè l’actual finalitza d’aquí a tres anys. Enric Ticó va fer públiques les negociacions sobre aquest tema a finals de juny, declaracions que han estat recollides pel mitjà de comunicació esmentat.

En aquest sentit cal recordar que a finals de juny el govern català havia autoritzat la reducció de capital social de Vallter 2000 per compensar les pèrdues que s’arrosseguen. L'operació busca amortitzar les inversions dutes a terme en els últims anys precisament perquè el termini de concessió finalitza d’aquí a tres anys. En cas contrari es podria donar el cas d'haver de frenar la destinació de recursos a l’estació setcasina.

Vallter és viable

La voluntat de l’empresa pública es invertir dos milions d’euros més a l’estació a curt termini. Una de les peces fonamentals és la pràctica de l’esquí i per això, part d'aquesta inversió, es vol garantir la presència de neu i evitar els efectes del vent.

De  Ripollesdigital.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny