Notícia

Matt Dickens explica a la televisió andorrana la fòrmula per aconseguir esquiadors forts

Com aconseguir esquiadors amb millors resultats i menys lesions? La resposta és Matt Dickens

La Federació d'Esquí va fer un salt qualitatiu molt important la temporada passada. Per molts els secret de l'èxit va estar més al gimnàs que a la neu. Esquiadors més forts, millors resultats i menys lesions. Al darrere de tota aquesta feina hi ha el preparador físic Matt Dickens.


Aquesta és la tercera temporada a la FAE per Matt Dickens. En dos anys ha convertit els esquiadors andorrans en autèntics armaris. Els resultats han arribat i ara pels esquiadors tot el que diu Dickens va a missa.
"La condició física és molt important en l'esquí. Els esquiadors necessiten estar forts, ser molt potents i han d´estar molt en forma i això es transmet a l´esquí", explica.
Dickens va arribar amb un projecte sota el braç a quatre anys vista.

"És molt important començar millorant els moviments. Moviments en general, eines per carregar el cos de manera més eficient, efectiva i segura. Vam fer això el primer any i va ser genial. L'any passat vam esprémer al màxim la fortalesa. Màxima fortalesa, màxima potència i penso que això ajuda molt en l'esquí", afegeix.

Aquest any s'ha canviat l'estratègia per anar més enllà.

"El gimnàs és només per posar-te fort en general i en aquest sentit ja estem prou forts. Ara, per nosaltres, és més important repetir aquesta força, un cop i un altre i un altre. L'habilitat dels músculs per treballar de manera anaeròbica durant un llarg període de temps produint un nivell elevat de potència.", detalla.

Curiosament s'augmenta la resistència anaeròbica entrenant l'aeròbica. "Pots administrar més sang als músculs, tenir més capil·lars, augmentar el tamany del teu cor. Pots incrementar la quantitat de sang que entra a cada batec. Hi ha moltes adaptacions aeròbiques que beneficien el teu sistema anaeròbic.", ho té tot estudiat.

"Aquest any potser he collat els nois més que mai", reconeix, "diuen que el darrer mes ha estat el més dur de la seva vida, però ells estan en una condició magnífica."

L'equip de la FAE marxa avui cap a l´Amèrica del Sud on començarà a posar en pràctica tota la feina feta al gimnàs.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny