Notícia

Les 10 reformes que li esperen a La Molina amb la candidatura olímpica

Desglossem una a una les 10 actuacions que transformaran La Molina quan el projecte dels Jocs d’Hivern tiri endavant

L'estadi dels Alabaus o Pla d'Anyella, una infraestructura ja creada per acollir la Copa del Món de surf de neu el 2011
L'estadi dels Alabaus o Pla d'Anyella, una infraestructura ja creada per acollir la Copa del Món de surf de neu el 2011 Autor/a: La Molina
Al llarg d’aquest estiu al Diaridelaneu.cat hem anat desglossant, un a un, els projectes que transformaran La Molina i Masella si el PDU (Pla director urbanístic) s’aprova tal i com està redactat. Alguns d’aquests projectes són, en el cas de La Molina, per ampliar el domini esquiable, com és el cas del nou telecabina Puig Llançada, que donarà accés a noves pistes. Ara bé, la majoria dels projectes que reflecteix el PDU s’han redactat pensant i reflexant sobre el territori com acollir uns hipotètics jocs d’hivern de la candidatura Barcelona-Pirineus. Noves infraestructures, noves pistes i noves edficicacions formen part d’un paquet conjunt destinat a l’organització d’uns jocs d’hivern.


1 - L’ Estadi Barcelona
L’estadi proposat per a les proves de descens serà una combinació de les actuals pistes “Barcelona” i “Olímpica”, ubicades a la muntanya de la Tosa. S’hauran de condicionar i ampliar segons requisits del COI i la FIS, a més d’equipar-les amb xarxa de neu produïda. S’hi faran les proves de descens femení (el descens masculí es farà a Masella.
Informació detallada en aquest enllaç.

2 - L’Estadi Fontcanaleta
Els actuals trampolins de salts d’esquí d’aquest sector seran restutuïts per tres noves rampes destinades a acollir les proves dels salts.
Informació detallada aquí.

3 - L’Estadi Pla de les Forques
Zona destinada a acollir les proves d’esquí de fons: biatló, combinada nòrdica i esquí de fons. Aquest estadi no estarà ubicat dins l’actual perímetre de La Molina i Masella però tindrà accés directe des del nucli estació de tren, a pocs quilòmetres de la Vila Olímpica.
Informació detallada en aquest enllaç.

4 - L’ estadi Luge Molina-Estació
Tal com indica el nom es construirà a l’actual nucli urbanitzat de la Molina Estació de trens. Preveu la construcció d’un circuit de gel amb una llargada de 1,5 quilòmetres, en forma de tub o calaix, destinat a acollir les proves de skeleton i luge.
Informació detallada en aquest enllaç.

5 - L’ Estadi “Freestyle”.
Estadi destinat a acollir les proves d’esquí i surf de neu en modalitats “freestyle”. S’ubicarà a les actuals pistes Clot de l’Hospital i la Creueta, al sector Alabaus, les quals seran ampliades i equipades amb xarxa de neu produïda.
Més informació en aquest enllaç.

6 - L’estadi Pla d’Anyella
Quedarà ubicat a l’actual sector dels Alabaus i concentrarà totes les proves d’snowboard. Possiblement serà la zona que menys reformes importants rebrà ja que, en bona part , el gruix important ja es va fer amb la remodelació per a la celebració de la Copa del Món de surf de neu celebrada l’any 2011. És un cas similar a l’estadi Catalunya-Cerdanya (Comella-Estadi), que ja va ser reformat el 2007 per acollir una prova de la Copa del Món d’esquí femení l’any 2008.

7 - Telecabina Estació tren a Fontcanaleta
Recuperar el vell remuntador que unia l’estació de tren (cota 1.500 m.) amb l’estació d’esquí (cota 1.700) serà un dels pilars importants del projecte dels Jocs d’Hivern. El traçat serà gairebé idèntic al que ja existia, amb una parada a la cota 1.600 (antic refugi CEC) i final a l’actual aparcament de Font Canaleta. També inclou recuperar la pista d’esquí fins a la mateixa estació de tren.
Informació detallada en aquest enllaç.

8 - Àrea d’expansió de Puig Llançada
Nou remuntador i noves pistes al sector de Puigllançada (2.405 m.). Serà una nova àrea esquiable no lligada, necessàriament, a l’organització dels jocs d’hivern a La Molina. Un cas similar a aquest seria el de la construcció de la pista Vilalta, al vessant nord de muntanya de Cap de Comella o les reformes que es faran al sector d'Els Coms.
Informació detallada en aquest enllaç.

9 - La Vila Olímpica
No hi ha olimpíades d’hivern sense neu ni sense gel però tampoc sense vila olímpica. L’espai destinat a acollir la família olímpica s’ubicarà a l’actual aparcament del telecabina. Noves edificacions d’un màxim de 4 plantes per a allotjament d’un màxim de 3.500 persones.
Informació detallada en aquest enllaç.

10 - El centre internacional de premsa i patrocinadors
El centre de mitjans de comunicació i patrocinadors tindrà prop de 10.000 m2 i s’emplaçarà en un recinte de caràcter temporal a la zona de “Pista llarga”. Aquest centre ocuparia una posició central en relació a tots els estadis de competició i estaria connectat directament per telecabina amb l’estació de tren.
Informació detallada en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny