Notícia

Masella fa reserva per crear una nova zona de debutants a La Pia

Segons el PDU la Pia acollirà un nou remuntador i pistes destinades a debutants


Sense pressa però sense pausa: aquesta és la pauta que Masella aplica a l'hora d'invertir al sector La Pia, una àrea esquiable posada en marxa l'any 2009. Les inversions de futur a la zona passen per un edifici de serveis i una nova zona destinada als debutants.


El sector de La Pia, posat en marxa l'any 2009, ha anat rebent, des d'aleshores, inversions de forma lenta però constant. A la pràctica és una àrea d'expansió de Masella que s'està desenvolupant pas a pas, de forma lenta, però sense aturador. La zona de La Pia es va projectar com una àrea d'expansió destinada a descongestionar el Pla de Masella, però en realitat és un sector més concorregut per esquiadors de nivell mig i alt que no pas els debutants.

Edifici de serveis, dos remuntadors i una pista

Actualment el sector de la Pia compta amb cinc pistes i un telecadira, a més d'un gran aparcament, i un bar, "El Refugi". De cara al futur està prevista la construcció d'un edifici de serveis que comptarà amb restaurant, servei de lloguer de material, botigues d'esquí i sanitaris.
Ara bé, una de les inversions claus per a la consolidació del sector per a esquiadors de tots nivells serà l'adequació d'una zona per a esquiadors novells. Per aquest motiu en el PDU (Pla Director Urbanístic) de Masella preveu la construcció de dos nous ginys mecànics: una cinta i un teleesquí, a més d'una pista. La seva ubicació serà darrera, a ponent, de l'actual Bar El refugi. Això permetrà que la zona sigui adient per a tots els nivells d'esquiadors.

Sense data, de moment

Es desconeix quan es podria tirar endavant el desenvolupament d'aquest projecte, entre altres motius perquè el PDU Molina-Masella es troba en una fase inicial i cal veure, encara, quines modificacions pot rebre abans de ser aprovat el document definitiu.

Història del sector

Des de bon principi La Pia va comptar amb la instal·lació d'un telecadira desembragable de 6 places, La Pia Express, per donar servei a cinc pistes: Cerdanya, Familiar La Pia, Refugi i l'Atrevida.
El desembre de 2012 s'obrien les pistes Excursió, Mirador i Rovellons i dos anys més tard, el desembre de 2014, s'acabava la instal·lació de neu produïda a tot el sector.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny