Notícia

Neixen les Fly Running Series: primera cursa a La Molina

El Fly Running és la modalitat més jove i lliure del trail: curses de descens vertical a alta velocitat

Neixen les Fly Running Series: primera cursa a La Molina
Neixen les Fly Running Series: primera cursa a La Molina Autor/a: Oriol Batista
El 16 d'octubre, La Molina acollirà la primera cita de Fly Running, una prova pilot de 3,9km i 720m D- i el proper juny de 2017 arrencaran les Fly Running Series, un circuit de proves per a corredors sense por al descens.


Si heu somiat alguna vegada amb volar entre senders i fregar el cel, cordeu-vos les sabatilles, respireu profundament i voleu. Neixen les Fly Running Series: un circuit de curses de descens vertical a alta velocitat només apte per a corredors sense vertigen.

El 16 d'octubre s'enlairen

La Molina acollirà la primera prova de Fly Running. Els corredors més valents afrontaran un descens vertiginós de 3,9 km i 720m de desnivell negatiu des de la zona de la Tossa d'Alp fins al llac. Tot, just abans que els seus prats, corriols i camins s'amaguin sota la neu per donar pas als esquís fins a la primavera que ve.

El Fly Running La Molina serà una prova pilot on els més impacients podran descobrir les curses de descens vertical i posar-se a prova. Serà el millor avançament del que vindrà: les Fly Running Series 2017, per a les que encara no serà puntuable. "La característica principal del circuit és que tens una mica de tot: una primera part d'herba, de prat, després una zona de bike park que és més ràpida i un tram pel bosc que és súper bonic", explica Jan Margarit, atleta del Salomon Etixx Team i ambaixador de la prova de La Molina.

2017: Arriben les Fly Running Series

El proper juny de 2017 arrencaran les Fly Running Series amb dues curses de descens vertical dissenyades especialment per a corredors valents, amb ganes de divertir-se i sense por a les altures. La primera cita serà, de nou, a La Molina, mentre que la segona portarà els corredors a baixar per la Vall de Núria. Les dues proves puntuaran per al circuit de les Fly Running Series 2017 i descobriran els millors especialistes del món en descens vertical a alta velocitat. "El que més m'agrada del Fly Running és la sensació de velocitat que sents durant tota la baixada i que et permet jugar amb la natura", explica el jove Margarit.

La mecànica de competició és senzilla. Cada prova del circuit està formada per dues mànegues puntuables que decidiran el vencedor final de la cursa: una crono amb sortides individuals cada varis segons i una avalanche, amb sortida conjunta en calaixos segons la classificació de la crono. El campió de la cita serà el participant que tingui el millor temps després de la suma dels dos descensos.

Fly Running Pedraforca 2017: espectacle assegurat

Els 40 millors Fly Runners del moment tindran l'oportunitat de descobrir què se sent en baixar per la muntanya més emblemàtica de Catalunya. Al juliol de 2017 es tancarà temporada amb la primera edició d'una prova d'exhibició que promet pur espectacle: el Fly Running Pedraforca. El cim màgic acollirà un esdeveniment reservat a 40 escollits, entre ells, els 3 primers i les 3 primeres de les Fly Running Series, que tindran bitllet assegurat per a la cita més extrema del calendari. "Serà una prova no competitiva, una exhibició on podrem gaudir dels millors del món en acció sense malmetre el terreny", explica David Prieto, director de les Fly Running Series. "En el descens del Pedraforca, els participants passaran per un camí renovat. La idea és que una prova com aquesta ens ajudi a promoure’l i consolidar-lo com a via principal de pas. Facilita un accés a la muntanya més segur i còmode i ens permet preservar la tartera", puntualitza Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Pedraforca.

Les inscripcions per a la primera prova de Fly Running que es disputarà el proper 16 d'octubre a La Molina ja estan obertes a www.flyrunning.com/la-molina/. El preu és de 33 € i inclou bossa del corredor, guarda-roba, cronometratge, dutxes, avituallament, pàrquing i menjar al final de la cursa.

Web de l'esdeveniment: www.flyrunning.com
Inscripcions Fly Running La Molina a: http://inscripciones.pangeattitude.com/aWRtPTEmY29kaT01/
Facebook: https://www.facebook.com/flyrunningseries

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


68%


11%


11%


11%

28 vots