Notícia

RFEDI catalogarà el material documental històric d'esports d'hivern

La Fundació Barcelona Olímpica (FBO) ha rebut l'encàrrec de catalogar aquest material

Moment de la signatura del conveni pel qual la RFEDI catalogarà el material documental històric d'esports d'hivern
Moment de la signatura del conveni pel qual la RFEDI catalogarà el material documental històric d'esports d'hivern Autor/a: RFEDI
La FBO, que gestiona el Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch, s'encarregarà, a través de la historiadora Montse Bofill, de catalogar tota la documentació acumulada durant dècades a RFEDI.


Fotos i pel·lícules en Super8 i 16mm de mitjans del segle XX, revistes, butlletins, i retallades antics són alguns dels materials documentals que la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) ha cedit temporalment a la Fundació Barcelona Olímpica (FBO) per a la seva catalogació.

En arribar May Peus Espanya fa dos anys a la presidència de RFEDI i dins de les actuacions del seu equip per ordenar aquesta institució en tots els seus àmbits en va aparèixer un d'inesperat: la documentació històrica. Caixes plenes de fotos, pel·lícules i documents sense arxivar que van ser traslladats, després d'un acord per una unanimitat de la Junta Directiva, a un lloc adequat on han estat fins fa uns dies abans de cedir-se temporalment a FBO.

Gràcies a aquest acord de col·laboració, signat el dia 22 de setembre pel president i el director de l'FBO, Juli Pernas, tota aquesta informació que es conserva d'esdeveniments esportius estarà a disposició pública, per a la consulta. La catalogació anirà a càrrec de l'exesquiadora de competició i historiadora Montse Bofill que farà el seu treball al Centre d'Estudis Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch.

La Fundació Barcelona Olímpica, que també digitalitzarà els esmentats documents, es va fundar l'any 1993, amb la finalitat de difondre la realitat dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, així com també promocionar i investigar els valors culturals, ètics i esportius.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny