Notícia

Font-Romeu estrena web per acollir la Copa del Món Freestyle

Per primera vegada una estació del Pirineu acull una prova de la Copa del Món "slopestyle"

Captura de pantalla del web oficial de Font-Romeu per acollir la Copa del Món freestyle
Captura de pantalla del web oficial de Font-Romeu per acollir la Copa del Món freestyle Autor/a: Captura de pantalla
L'estació de l'Alta Cerdanya posa en marxa la web oficial de l'esdeveniment, que inclou un logotip específic de Font-Romeu creat expressament per a l'ocasió. De l'11 al 14 de gener la Catalunya del Nord serà la capital mundial del freestyle.


Font Romeu entra per la porta gran de les competicions mundials de primer nivell: serà la Copa del Món d' slopestyle els dies 11 al 14 de gener de 2017. Per primera vegada una estació d'esquí del Pirineu acollirà una prova de la copa del món d'aquesta especialitat. Font-Romeu, i el seu operador Altiservice, es posen en marxa per acollir aquest esdeveniment i ja s'ha posat en funcionament el web oficial: www.pyrenees-ski-worldcup.com. De moment el web només actua d'aparador organitzatiu i difusor, amb alguns dels continguts i apartats ja operatius.

Mimar els practicants de freestyle

L'estació de l'Alta Cerdanya ja fa temps que va apostar i cuidar, gairebé mimar, els practicants de les modalitats d'esquí i surf lliure i això implica un cost econòmic important per deixar les pistes preparades, en el seu cas al sector Roc de la Calma.

El parc freestyle està instal·lat a les pistes "Bellevue" i "Roc de la Combe", a l'extrem oest de l'estació i en plena cara sud i, per aquest motiu, amb una alta insolació. Això fa que sigui una zona molt acollidora per als practicants de la modalitat ja que la climatologia és en aquest punt més benigna: menys vent que en altres sectors, temperatures més altes i absència d'esquiadors d'alpí que prefereixen la neu de les pistes de la cara nord. Per contra, la zona requereix una alta innivació per compensar l'orientació a sud, un fet que suposa una inversió en energia molt més costosa que en qualsevol altra part de l'estació orientada a nord.

Camp d'operacions "freeski" de la FCEH

Les instal·lacions de Font-Romeu i la seva especialització en aquesta modalitat d'esquí lliure no ha passat per alt als esquiadors del Principat. De fet, ja l'hivern passat, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFDEI) i les federacions d'Andorra, Astúries, Madrid, La Rioja i Navarra, hi van organitzar un Campus d'entrenaments de Freeski.

Esport olímpic a Sotxi 2014

El currículum de l'estació nord-catalana en slopestyle segur que també haurà influït amb tota seguretat en la concessió d'aquesta Copa del Món ja que l'organització de proves i curses ha estat una constant en els darrers anys. Cal recordar que aquesta modalitat de lliscament lliure basada en una baixada que inclou salts, trucs o superar calaixos i baranes és un dels esdeveniments més seguits dins el calendari dels X Games d'hivern i ja va ser esport olímpic als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny