Notícia

Comença la renovació de la xarxa de neu produïda a La Molina

L'actuació s'esta fent a Pista Llarga, on la xarxa s'hi va instal·lar l'any 1985

Aquesta setmana ha començat la renovació de la xarxa de neu produïda a Pista Llarga de La Molina
Aquesta setmana ha començat la renovació de la xarxa de neu produïda a Pista Llarga de La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
En curs les obres de millora per a la propera temporada d'hivern a la Molina entre les que destaca la optimització del sistema de fabricació de neu a la zona de Pista Llarga.


Aquesta setmana ha començat la renovació de la xarxa de neu produïda de La Molina. Les obres s'estan realitzant al sector de Pista Llarga i permetrà la millora del sistema de producció de neu, fabricant més neu en menys hores i amb menys despesa energètica. Per fer-ho possible s'estan substituint les canonades actuals per tubs amb més capacitat.

Les obres, que han començat per la part alta de Pista Llarga, estaran enllestides en un termini d'entre 6 i 7 setmanes, a punt per començar a produir quan les condicions d'humitat i temperatura siguin les òptimes per començar a innivar.

Els anys 1985 i 1989, dos anys claus per Pista Llarga

La xarxa de neu del sector Pista Llarga a La Molina va ser pionera en el sector de la neu al Pirineu català i espanyol, i es dotà de la primera planta de producció de neu artificial per mitjà d'un sistema d'alta pressió. El mateix any que s'hi instal·lava aquesta xarxa de producció de neu també s’instal·là el primer telecadira de quatre places. En el cas de Pista Llarga el canvi dels tres teleesquís per un telecadira arribaria l'any 1989.

Més sobre la xarxa de neu

La Molina va ser la primera estació d’esquí a l’Estat espanyol en instal·lar l'any 1985 una xarxa de canons de neu.  Des d’aleshores ha crescut i ha evolucionat. Actualment la xarxa és de 455 canons, 8 sales de màquines i 4 llacs. El responsable de que tot això funcioni és Xavier Perpinyà, a qui Diaridelaneu.cat va entrevistar la temporada 2014-15. Podeu veure l'entrevista en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny