Notícia

Masella acull la 40a trobada de meteoròlegs

Per part de Masella hi han participat el director de l'estació, el cap d’Explotació i Muntanya i el cap de la secció de neu produïda

Fotografia de grup a Masella dels assistents a la 40a trobada de meteoròlegs
Fotografia de grup a Masella dels assistents a la 40a trobada de meteoròlegs Autor/a: Diaridelaneu.cat
Una vuitantena de meteoròlegs i aficionats a la meteorologia han participat avui en la 40a Trobada de l’ACOM, l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics, a Das. Part de la jornada s’ha desenvolupat a l’Estació d’Esquí de Masella, on els participants han pogut conèixer de prop com funciona el procés de la neu produïda a l’estació de la Cerdanya.

Primer s’ha dut a terme una xerrada conduïda pel director de l'estació, Xavier Nolla; el cap d’Explotació i Muntanya, Pep Sirvent i el cap de la secció de neu produïda, David Sirvent. Durant la conferència s’ha explicat de forma didàctica però amb tot detall com funciona el procés de fer neu de canó.

Més tard els participants a les jornades han pogut veure de prop una de les sales de la neu, on es controla i es porta a terme tot el procés, i han visitat també un dels llacs de Masella, on s’emmagatzema l’aigua que posteriorment serveix per fer neu durant l’hivern.
Més de vuitanta persones han participat en la visita i han pogut veure algunes cares conegudes, com el meteoròleg de Televisió de Catalunya Tomàs Molina.
Després de la visita a Masella la jornada ha continuat al poble de Das, amb visita a l’estació detectora de llamps situada a la Torreta de Das (Univ. Polit. Terrassa), a més d'altres col·loquis i xerrades per finalment acabar amb un dinar de germanor.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny