Notícia

Grandvalira ultima la instal·lació d'un nou telecadira a Soldeu

Estarà ubicat al Planell de la Font, servirà per millorar la zona per a debutants del sector i la inversió és propera als 2,5 milions

El nou telecadira estarà ubicat al Planell de la Font, entre el Pla de les Pedres i Soldeu
El nou telecadira estarà ubicat al Planell de la Font, entre el Pla de les Pedres i Soldeu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Grandvalira comptarà aquesta temporada d'hivern amb un nou telecadira, de pinça fixa i de quatre places, que sortirà del Planell de la Font i arribarà fins al Pla d'Espiolets, al sector Soldeu. La construcció va començar aquest estiu i s'ha accelerat els darrers dies, per poder-la tenir a punt per al 29 de novembre, dia marcat per a l'obertura de les pistes (sempre que les condicions meteorològiques ho permetin). El giny ha representat una inversió voltant de 2,5 milions d'euros i servirà, sobretot, per ampliar les possibilitats de descens per pistes dels debutants i dels debutants avançats.

El punt de sortida d'aquest nou telecadira s'ubica a l'inici de la pista Bosc Fosc de Soldeu. Un cop a dalt, els esquiadors podran baixar per pistes blaves i fins la zona de debutants. El director tècnic de Grandvalira-Ensisa, Enric Barbier, ha explicat que el nou giny era també una petició de l'escola d'esquí, per ampliar les opcions de superfície esquiable dels que s'inicien en la pràctica de l'esquí o l'snowboard. Com que la zona de Soldeu és limitada en aquest sentit, els esquiadors debutants es desplaçaven fins al Tarter, fet que "saturava" tota aquella zona. Així mateix, "si volien seguir progressant a Soldeu havien d'agafar telecadires que portaven a pistes massa complicades per a ells", ha afegit Barbier. A partir d'ara tindran més possibilitats de descens.

Segons informa avui Ara.ad aquesta setmana s'ha pogut veure sobrevolant la zona un helicòpter de la Swiss Air Force (SAF). L'aparell està ajudant en els treballs de construcció i ha establert la seva base a l'aparcament del sector del Tarter. És el que ha servit per transportar les pilones per tot el trajecte per on passarà el nou giny.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny