Notícia

La Generalitat destinarà 120.000 euros per als accessos a les estacions d'esquí nòrdic

Novetats a les estacions de nòrdic per a aquesta temporada: nova senyalització a les estacions, nou fulletó turístic i un nou web

La Generalitat destinarà 120.000 euros per als accessos a les estacions d'esquí nòrdic. Imatge d'arxiu.
La Generalitat destinarà 120.000 euros per als accessos a les estacions d'esquí nòrdic. Imatge d'arxiu. Autor/a: Facebook Tuixent La Vansa
La gestió d'aquesta subvenció del Departament de Territori es farà a través dels Consells Comarcals de l'Alt Urgell, per les pistes de Sant Joan de l'Erm i Tuixent-La Vansa; el Consell Comarcal de la Cerdanya, per les estacions de Lles, Aransa i Guils Fontanera; i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, per les estacions de Virós- Vall Ferrera i Tavascan.


El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya habilitarà aquest 2016 una partida específica de 120.000 euros per a la neteja i manteniment dels accessos a les pistes d'esquí nòrdic de Catalunya. Així ho van explicar aquesta setmana Albert Alins, director general de muntanya, i Xavier Civit, responsable de les relacions amb les estacions d'esquí del Govern de Catalunya en una trobada amb els alcaldes de Tot Nòrdic, la Mancomunitat que aplega els municipis de les set estacions d'esquí de fons de Catalunya.

En la reunió, celebrada a la Seu d'Urgell, es va subratllar la importància que té per aquestes estacions el manteniment i la neteja dels accessos a les pistes per garantir un bon impacte turístic i econòmic a les mateixes estacions i a les valls on estan situades. "Les estacions de muntanya són un dels principals motors de dinamització econòmica d'aquestes valls pirinenques i garantir uns bons accessos és essencial", va destacar Albert Batalla, alcalde de la Seu i president de la Mancomunitat qui va agrair l'esforç del Govern de la Generalitat en habilitar aquesta partida, malgrat treballar amb el pressupost prorrogat del 2015. Alins va confirmar també que en el projecte de pressupostos pel 2017 es preveu un augment d'aquesta partida fins als 200.000 euros.

Durant la jornada també es van tractar altres temàtiques prèvies a l'inici de la temporada com la congelació del preu dels forfets per quart any consecutiu o la implementació per aquesta temporada de nova senyalització a les estacions, un nou fulletó turístic i un nou web gràcies a la subvenció d'un projecte Leader, en aquest cas del Consorci Alt Urgell-Cerdanya.En aquesta mateixa reunió també es va aprovar el projecte de pressupost de Tot Nòrdic per al 2017 que es manté en els 16.821 euros.

D'ACN

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny