Notícia

Comencem una setmana amb pluges i nevades generoses a la vista

Dijous i divendres les precipitacions seran de neu als cims

Comencem una setmana amb pluges i nevades generoses a la vista
Comencem una setmana amb pluges i nevades generoses a la vista Autor/a: Captura de pantalla
Potser no seran grans nevades al Pirineu, ni tampoc un temporal de pluges de tardor dels que provoquen inundacions, però gairebé tots els models apunten a una setmana amb pluges i nevades generoses a tot el Pirineu.

Segons informa avui el web MeteoPirineusCatalans començarem la setmana amb estabilitat i serà a partir de dimecres a la tarda i fins divendres a la nit, quan el Pirineu i tot el país podria rebre el primer temporal de pluja amb cara i ulls d’aquesta tardor. La cota de neu se situarà als 2.500m i podria deixar un bon gruix per sobre d’aquesta cota.

Segons el model que anuncien avui a Skipass, les nevades serien força importants i pronostiquen gruixos notables, però també en cotes altes. El més positiu d'aquest pronòstic és que sembla que podrien allargar-se , fins i tot, més enllà del cap de setmana i anar baixant de cota. Us convidem a veure el gràfic d'evolució de la pertorbació al Pirineu central i Oriental en aquest enllaç.

Possiblement les nevades que les estacions puguin rebre aquesta setmana no serveixin, encara, de base per a la temporada de neu que és a la cantonada, però serviran per refredar el territori, proveir d'aigua els aqüífers i, molt important, per pujar la moral al sector de la neu, mancat de bones notícies per culpa del canvi climàtic i les altes temperatures de l'estiu passat i aquesta tardor. Així que, ens ho mirem com ens ho mirem, bones notícies!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny