Notícia

Bromes i esquí, una combinació que funciona

10 bromes "creïbles" sobre l'esquí publicades en diferents mitjans de comunicació

El 2003 Nevasport ens regalava aquesta broma "Acuerdo de colaboración entre Teide Ski Resort y Ryanair" i publicava un plànol de les pistes i els remuntadors
El 2003 Nevasport ens regalava aquesta broma "Acuerdo de colaboración entre Teide Ski Resort y Ryanair" i publicava un plànol de les pistes i els remuntadors Autor/a: Nevasport
En els mitjans de comunicació unir l'esquí i les bromes ha estat un fórmula que ha funcionat força bé cada 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, i cada 1 d'abril, dia que també és habitual fer bromes, sobretot a la Catalunya del Nord. Aquí teniu un recull d'algunes de les innocentades que més somriures han arrencat entre els esquiadors de casa nostra.


lindsey-vonn-a-nuria
Lindsey Vonn a Vall de Núria (Foto: diaridelaneu).

Llistat de 10 bromes sobre esquí publicades en els mitjans de comunicació que més somriures han arrencat als esquiadors, al nostre criteri, és clar

1 - El 2003 Nevasport ens regalava aquesta broma: "Acuerdo de colaboración entre Teide Ski Resort y Ryanair."
La notícia va ser publicada el 28 de desembre i era tant creïble que fins i tot donava informació del preu del forfet o que havia rebut un premi internacional per la gestió sostenible que es feia en aquesta estació d'esquí, ubicada ni més ni menys que a les faldes del volcà Teide. Per fer-ho creïble hi havia plànol de pistes i remuntadors.
Podeu veure a notícia detallada en aquest enllaç.

2 - El 2006, una nova estació d’esquí al Massís de Madres: "Aprovada la construcció d'una nova estació d'esquí a la Catalunya del Nord".
A la Catalunya del Nord se segueix més el model del dia de les bromes que no pas el dia dels Sants Innocents. Aquest dia se celebra l'1 d'abril, i se l'anomena poisson d'avril  i els mitjans de comunicació també publiquen informacions falses però amb un punt de "creïbles". Va ser el cas, doncs, amb aquesta nova estació que s'havia de construir a prop de Prada de Conflent i amb accés des de Vilafranca del Conflent. El descobriment el va fer un lector del fòrum "Malalts de Neu". Encara avui es pot trobar el retall del diari que aquest lector va escanejar i que va publicar al web. La notícia va generar una llarga llista de comentaris que encara podeu veure en aquest enllaç.

3 - El 2009: "Ruiz-Mateos gestionarà Leitariegos"
La notícia va ser publicada per la mateixa estació d'esquí, situada a la província de León, però se'n van fer ressò diversos mitjans que hi van donar total credibilitat. A la web de l'estació d'esquí encara hi és publicada la broma a l'apartat de notícies, i a dia d'avui se'n poden veure algunes mencions en altres webs.

4 - El 2010, a Laneualdia.cat ens informaven amb aquesta notícia tant atrevida: "Rasos de Peguera serà seu olímpica".
Malauradament l'enllaç de la notícia ja no es pot localitzar a la xarxa.

5 - El 2011, altre cop Nevasport feia de les seves, i realment la fotografia que il·lustrava la notícia era encertada i per descomptat molt ben treballada: "Atomic lanza su bota mas ‘fashion’".
En resum era una bota d'esquí amb un taló de sabata alta de moda, o sigui, unió de moda i tècnica. La podeu llegir en aquest enllaç.

6 - El 2013, va ser L’Indepèndant editat a Perpinyà qui s'afegia a les bromes del poisson d'avril: "Aquest estiu s'esquiarà a la glacera de Porté Puymorens". El titular no era del tot exagerat si es tenia present que a pistes, en aquell hivern, s'hi havien acumulat fins a 8 metres de neu. Això va fer que molts esquiadors del Principat la donessin per bona. Curiosament les nevades havien estat tant intenses en aquell hivern que fins i tot es va poder esquiar a l'estació de la vall del Querol el dia 1 de juny.
Encara la podeu trobar en aquest enllaç.

7 -  El 2013, a La revista del Vallès publicaven aquesta innocentada: "El pequeño Nicolás quiso mediar para construir una estación de esquí en el Montseny". Una broma "oportunista" si tenim present que en aquell 2013 el famós "pequeño Nicolás" era motiu de rabiosa actualitat a tot el país. Però, i si no era una broma? Podeu veure l'enllaç de la informació publicada a Revista del Vallès  aquí.

8 - El 2013 al Diaridelaneu.cat ens afegíem a la moda de publicar notícies falses per Sants Innocents. Amb aquest titular, “Barcelona tindrà una innovadora estació d’esquí sota terra”, entràvem de ple a la tradició de les innocentades. La podeu llegir en aquest enllaç.

9 - El 2014, altre cop Nevasport publicava una bona broma per Sants Innocents: "Baqueira adopta una mascota". Com era de preveure va generar uns quants somriures sorneguers, perquè es tractava ni més ni menys que del famós Snoopy. Amb tot, alguns esquiadors-seguidors de Nevasport van deixar per escrit que preferien la Innocentada de l'any anterior, quan el mateix portal anunciava la unió amb pistes i remuntadors de Navacerrada i Valdesquí, broma que va fer reaccionar a la presidenta de la comunitat de Madrid, aleshores Esperanza Aguirre, a desmentir la broma.
La trobareu en aquest enllaç.

10 - El 2015, en aquest mateix digital, la Innocentada "Lindsey Vonn compra La Molina, Vall de Núria i Err Puigmal" va ser retuitejada fins i tot per les mateixes estacions d'esquí i va generar més de 20.000 lectures. La trobareu en aquest enllaç.

Aquestes són les deu bromes que ens han semblat més divertides tot i que, evidentment, n'hi ha més. Si ens voleu ajudar a fer un nou recull us estarem molt agraïts. Ens ho podeu enviar en aquest adreça de correu electrònic:
info@diaridelaneu.cat

Gràcies, salut, neu i bon humor.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny