Notícia

Què ens ofereix Masella per començar a esquiar?

En els darrers anys Masella ha millorat, amb neu produïda i amb més remuntadors, les zones destinades als debutants

Zona debutants del Pla de Masella, amb les cintes Pastors i Pastorets al fons
Zona debutants del Pla de Masella, amb les cintes Pastors i Pastorets al fons Autor/a: Diari de la neu
Si no heu esquiat mai i voleu començar a fer-ho, possiblement us heu fet algunes d'aquestes preguntes: a totes les estacions hi ha zones de debutants? Quina és la millor per començar a esquiar? A qui puc demanar consell? Amb aquest article iniciem un repàs per les diferents estacions d'esquí del Pirineu català i andorrà per ajudar-vos una mica més sobre aquesta qüestió. Nosaltres us facilitem la informació i vosaltres escolliu en funció dels vostres interessos o preferències.


Masella és, en general i com gairebé totes les estacions del Pirineu, una de les millors opcions a l'hora d'escollir una estació per començar a esquiar. Són quatre zones específiques les destinades als debutants, totes equipades amb neu de canó i amb cintes o teleesquís conduïts per personal qualificat que controla i ajuda en l'accés.

Tres de les zones es troben al Pla de Masella (1.600 m.) i són les que coneixem amb el nom de Debutants Pla de Masella, Racó i Pastors. Com que es troben en una zona de cota baixa les temperatures acostumen a ser suaus respecte a la resta de l'estació. Que faci vent en aquesta zona ha ser en na situació força excepcional. Dos fets que, per a un novell, no són qüestions menors.
I finalment hi ha una altra zona ubicada a Coma Oriola (1.950 m.).

Us en donem tots els detalls de cada zona:

Debutants Pla de Masella

Una cinta i un teleesquí donen accés la pista verda més coneguda i popular destinada als debutants. Aquesta zona també és oberta en les sessions nocturnes en què s'obre l'estació, normalment dijous, divendres i dissabtes de mitjans desembre a finals de febrer.

Dades tècniques:
llargada de 345 metres i desnivell de 32.
Neu de canó: sí
Oberta en horari nocturn.

Cinta Pastors i Pastorets

Dues cintes s'encadenen per donar accés a la pista verda més coneguda de Masella, possiblement perquè es troba al bell mig de l'estació i just davant de la terrassa i el restaurant. Habitualment és un sector molt concorregut, especialment els caps de setmana.

Dades tècniques:
la pista Pastorets té una llargada d'uns 170 metres i se la considera la pista prèvia a fer el salt cap a una blava. Pastors és la unió de la pista Pastorets i la cinta que s'encadena tot seguit. Això ens permet baixar per una verda de 560 metres de llarg i un desnivell de 92 metres.
Neu de canó: sí
Oberta en horari nocturn.

El Racó

El teleesquí del mateix es troba en una zona tranquil·la i soleiada. Es tracta de la continuació natural de la pista Davallada. Al nostre criteri és una verda fins i tot massa suau, destinada als qui tenen verdader "pànic" als pendents i al fet de calçar-se uns esquís, però precisament per aquest motiu és la pista ideal per aquells que no veuen clar que hagin d'aprendre a esquiar per tractar-se d'una activitat de velocitat. Quan arriba el bon temps i la neu es transforma esdevé una pista en la qual costa lliscar, sobretot a la recepció.

Dades tècniques:
llargada de 250 metres i desnivell de 20.
Neu de canó: sí.
Oberta en horari nocturn.

Fons de Coma Oriola

Coma Oriola és un sector amb un encant especial, independent, però igualment connectat amb la resta de l'estació, però no pas per pistes verdes. Si sou debutants caldrà accedir-hi amb vehicle per la carretera que mena des del Pla de Masella.

Té l'avantatge que es troba en una cota alta, amb més garantia de neu i també menys freqüentada pels esquiadors que s'inicien, però cal assegurar-se, abans de pujar amb el vostre cotxe, si es troba obert el teleesquí. Tot i tenir neu no sempre és obert. Té alguns inconvenients, com ara que no hi ha escola d'esquí oberta permanentment (s'ha de contractar el professor al Pla de Masella), tampoc hi ha botiga de lloguer (també s'ha de pujar el material des del Pla) i si hi ha més garantia de neu és perquè també hi neva amb més freqüència i el clima és més dur que no les pistes del Pla de Masella. Així doncs és la pista ideal per aprendre a esquiar quan arriba la primavera. Sí que hi ha bar i terrassa, el Refugi de Coma Oriola.

Dades tècniques:
ofereix una llargada de 190 metres i un desnivell de 33.
Neu de canó: sí.
No s'obre en horari nocturn.

Altres qüestions destinades als debutants

Aquestes són les principals pistes verdes de Masella però cal tenir present que a la zona del Pla també hi ha un telecorda i un jardí d'infants. En el futur està previst crear una altra zona destinada als qui es volen iniciar en l'esquí, a la zona de La Pia, però encara no està fixada la data de creació i obertura d'aquest nou sector.

Pel que fa a preus de forfets per a debutants s'ofereixen múltiples opcions i cal escollir bé quina és la que més us interessa.
A Masella hi ha l'escola oficial de l'estació i altres que trobareu a l'avinguda Josep Maria Bosch i Aymerich. Totes ofereixen diverses tarifes en funció del nombre d'alumnes, dies o hores que vulgueu contractar.

Enllaços útils

Web oficial de l'estació: www.masella.com
Plànol de pistes: www.masella.com/ca/paginas/mapa-pistes
Tarifes forfets: masella.com/ca/paginas/forfets_masella

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny