Notícia

Què ens ofereix el Pirineu per començar a esquiar? Avui coneixem La Molina

La Molina és, amb tota seguretat, l’estació que més catalans ha vist començar a esquiar a les seves pistes

Pista Llarga, una de les millors opcions per començar a esquiar o surfejar
Pista Llarga, una de les millors opcions per començar a esquiar o surfejar Autor/a: Diari de la neu
Segon article dedicat a conèixer millor les zones de debutants de les diferents estacions d’esquí del Pirineu català i andorrà. Si dimecres ens vam centrar en les "verdes" de Masella, avui ho fem amb La Molina, una estació que, amb tota seguretat, deu ser on la majoria dels catalans hi han anat per aprendre a fer les primeres baixades amb esquís.


La Molina ha estat per història i tradició una de les estacions que més esquiadors haurà vist iniciar-se a les seves pistes.
La mítica Pista Llarga és coneguda com una de les millors opcions del Pirineu per aprendre a esquiar. En els darrers anys, però, l'espai destinat als debutants ha crescut i, a part de la clàssica Trampolí i Pedró, cal afegir-hi Coll de Pal i el Bosquet, aquest darrer com a zona destinada a atendre esquiadors amb mobilitat reduïda. 

Cinc sectors

En total són 5 les zones de debutants a La Molina. Són 4 zones les més operatives, amb les seves peculiaritats i per això us expliquem el perquè, així podreu triar quina us interessa més per començar a  lliscar, i quina per progressar abans de fer el salt a les pistes blaves. La cinquena zona, Coll de Pal, no sempre és oberta.

Us en donem tots els detalls de cada zona:

1 - Zona de Debutants de Pista Llarga

La recomanada per començar. És una pista històrica per tradició però també pel volum d’esquiadors que hi han passat. Va ser equipada amb neu produïda a finals de 1985, sent la primera gran pista de debutants del Pirineu català i espanyol que s’equipava amb aquesta tecnologia en xarxa. Fins a 1989 hi havia tres teleesquís, any a partir del qual es van substituir per l’actual telecadira de 4 places del mateix nom. Va ser tot un luxe, doncs no era molt habitual veure telecadires a les zones destinades als novells.

L’hivern passat es va instal·lar una nova cinta transportadora, una de les més llargues del Pirineu, amb 165 metres, instal·lació molt indicada per fer els primers passos amb els esquis calçats abans de pujar al telecadira.

Sobre Pista Llarga cal fer dues puntualitzacions: una de curiosa, i és que s'hi troba el canó de neu número 2505, el que més neu produeix de tota l'estació. I la segona, és històrica, i és que cada any per l'1 de gener s'hi fa la Cursa de Descens Infantil més antiga d'Europa. O sigui, que Pista Llarga és un espai on s'hi respira història i tradició per tots costats.

Dades tècniques:
llargada de 628 metres i desnivell de 80.
Neu de canó: sí
Base a la cota: 1.700

 2 - El Bosquet

La pista Bosquet va ser inaugurada la temporada 2004/2005 i va ser impulsada arrel d’un conveni de col·laboració entre FGC i la Johan Cruyff Welfare Foundation. També és una zona ideal per a fer els primers passos, però cal tenir present que en el seus origens va ser més aviat pensada per als esquiadors amb mobilitat reduïda, ja que al costat mateix s’hi troba el centre de formació de la Fundació Johann Cruyff. Precisament des de l’any passat la cinta transportadora d’el Bosquet s’ha rebatejat amb el nom de Cinta Joahnn Cruyff, mentre la pista continua conservant el nom original.

Dades tècniques:
Cinta El Bosquet
Llargada de 100 metres i desnivell de 15
Neu de canó: sí
Base a la cota: 1.670 m.

3 - Sector El Trampolí

Un altres dels espais clàssics per aprendre a esquiar. Pista i telecadira del mateix nom que formen part de l’eix central de l’estació. Tant és així que des d’aquest sector es pot accedir fàcilment a Pista Llarga, per pista Els Esquirols, i el Bosquet a través de Prat Agre. Les dues pistes principals del sector Trampolí són la que porta el mateix nom i la pista Club. La primera té una variant al final que permet tornar al telecadira pel tram final de Font Canaleta, i la segona acostuma a estar destinada als aprenents de les modalitats freestyle, o sigui, equipada amb calaixos, baranes, matalàs d’aire, etc.

Des de l'any passat també disposa d'un Eslàlom tecnològic, en el qual hi podeu fer curses virtuals. Tranquils, és molt fàcil, estem parlant d'una pista verda!

Al nostre criteri Trampolí és la pista ideal per fer el darrer pas abans de fer el salt cap a una "blava".

Dades tècniques:
llargada del telecadira 550 metres i les 4 pistes tenen un desnivell de 100 m.
Neu de canó: sí.
Base a la cota: 1.670 m.

4 - El Pedró (Alabaus)

Situat al sector d’Els Alabaus, una zona d'expansió de La Molina creada a l'any 1973. És una zona oberta, ben insolada i tranquil·la, ja que queda apartada del centre neuràlgic de l’estació. En els darrers anys s’ha destinat molt sovint a entrenaments i primeres carreres de les generacions més joves. Consta d’un teleesquí i la pista del mateix nom. Té alguns inconvenients, com ara que no hi ha oficina d’atenció per a escola d’esquí i tampoc hi ha botiga de lloguer de material. Ben a prop hi ha el restaurant i terrassa d’Els Alabaus.

Dades tècniques:
ofereix una llargada de 535 metres i un desnivell de 133.
Neu de canó: sí
Base a la cota: 1.900 m.

5 - Sector debutants de Coll de Pal

Coll de Pal és un sector independent de La Molina al qual s’hi pot accedir des de Bagà, si les condicions de neu a la carretera ho permeten. Es troba situat a 1.900 m., en un paratge de gran bellesa on també hi conflueix la pista de Comabella. Antigament la zona era gestionada per l'Ajuntament de Bagà i pel Club esquí del mateix municipi. Actualment disposa d'un teleesquí i una cinta transportadora coberta.

Està previst que la zona s’acabi d’equipar amb nous serveis i un telecadira que unirà el sector amb la zona del llac de la Molina. Actualment es troba molt avançat l’edifici principal de serveis però continua sense punt de lloguer de material ni tampoc escola d’esquí.

Dades tècniques:
La zona té un teleesquí, el sant Jordi, de 400 m. de llargada i 75 m. de desnivell, i la cinta transportadora coberta batejada amb el nom de Comabella, de 65 m. de llargada i 16 m. de desnivell.
Base a la cota: 1.920 m.

Parc de neu per als més petits

A part de totes aquestes zones a La Molina, sector de Pista LLarga, també s’hi troba el parc infantil, equipat amb una cinta transportadora de 65 m., parc de neu ben delimitat i tancat destinat a la funció de cuidar dels més petits tot aprenent a fer els primers equilibris sobre la neu. La solució perfecte per deixar els més petits de la casa en contacte amb la neu mentre els pares esquien per altres zones de l’estació.

Com a totes les estacions a La Molina us poden oferir tarifes de forfets a mida de debutants. Hi ha diverses escoles d'esquí.

Més enllaços d'interés:

Web de La Molina: ww.lamolina.cat
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny