Notícia

Quatre canons de baixa pressió per Font Romeu

Cadascún d'aquests canons podrien arribar a produir fins a 80 m3/ de neu per hora amb temperatures de fins a -8ºC

Cadascún d'aquest canons poden produir fins a 80 m3/ de neu per hora amb temperatures de fins a -8ºC
Cadascún d'aquest canons poden produir fins a 80 m3/ de neu per hora amb temperatures de fins a -8ºC Autor/a: Altiservice - Font Romeu
Font Romeu s'ha convertit en un dels referents europeus en la instal·lació de producció de neu. Innivar les pistes d'aquesta estació és un repte, ja que part dels traçats són d'orientació sud i malgrat aquesta realitat les pistes s'obren a principis de desembre i es tanquen a finals de març.

La 5a estació d'esquí del Pirineu en nombre de canons, Font Romeu, torna a invertir per ampliar-ne el nombre. Avui l'estació de l'Alta Cerdanya ha anunciat a les seves xarxes socials que incorpora un mínim de 4 canons de baixa pressió, amb l'objectiu de reforçar i ampliar la neu produïda als 46 quilòmetres que ja disposen d'aquesta tecnologia. L'aposta any rere any per reforçar la xarxa de neu produïda li està donant molt bons resultats a Font Romeu, no només a nivell econòmic, sinó també a nivell publicitari al mercat francès. Cal recordar que l'hivern passat algunes proves de competició dels Alps es van traslladar a l'estació nord-catalana, que va aconseguir innivar amb gruix suficient els estadis de competició i a més complint al 100% amb als requisits de competició, d'un gruix mínim de 50 cm.

Els canons que incorpora Font Romeu permeten la fabricació de fins a 80 m3 de neu per hora amb temperatures de fins a -8ºC. D'altra banda la setmana passada Font Romeu també va anunciar la incorporació d'una nova màquina trepitjaneus Prinoth.

Innivar Font Romeu, un repte superat

La xarxa de neu produïda a Font Romeu és un cas curiós per la seva orientació, ja que una part important de les seves pistes més comercials estan orientades clarament a sud. L'estació degana a la Catalunya del Nord va ser de les primeres de França en apostar per aquesta tecnologia, ja durant la primera meitat de la dècada dels 80 del segle passat. Va començar a experimentar al sector Pirineus 2000 de Bolquera i ràpidament es va expandir cap a la resta de l'estació.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial