Notícia

Reunió entre l'Associació de Monitors d’Esquí andorrans i Ski Andorra

Arrenca la negociació dels monitors amb les estacions per a les millores laborals

Reunió entre l'Associació de Monitors d’Esquí andorrans i Ski Andorra. Imatge d'arxiu d'un monitor andorrà al Pas de la Casa.
Reunió entre l'Associació de Monitors d’Esquí andorrans i Ski Andorra. Imatge d'arxiu d'un monitor andorrà al Pas de la Casa. Autor/a: Diaridelaneu.cat
L’Associació de Monitors d’Esquí es va reunir dimarts amb Ski Andorra i els directors de totes les escoles d’esquí de les estacions per tractar de les demandes que els professionals van fer arribar a la patronal. Segons va explicar el president de l’entitat que aplega aquests treballadors, Carles Iriarte, hi ha punts en què l’acord entre les dues parts serà fàcilment assolible, ja que són de sentit comú i són d’interès tant per a les pistes com per als monitors. En d’altres, com l’aspecte econòmic, no s’ha arribat a cap pacte.

Amb tot, Iriarte va remarcar que les negociacions encara estan en marxa. “No donem per tancades les converses”; de fet, “tot just han començat”, va remarcar el president de l’entitat, que es va mostrar esperançat. En aquest sentit va assegurar que treballaran intensament perquè abans de l’inici de la temporada es pugui arribar a un acord amb les estacions per millorar la professió i que totes les parts hi surtin guanyant. La demanda de millores laborals ja es va traslladar formalment a Ski Andorra l’any passat, però l’imminent inici de la temporada no va permetre que les dues parts s’asseguessin. “Avui, la gran notícia és que per fi ens hem pogut reunir amb les escoles”, va subratllar Iriarte.

Segons informa avui Bondia.ad els monitors demanen un augment del preu de l’hora després de vuit anys sense tocar-lo i l’establiment d’un preu mínim a tots els dominis. A banda, també hi ha reivindicacions històriques com ara la necessitat que les estacions subministrin als monitors les peces de roba que utilitzen en el lloc de treball (equiparant-los amb la resta de personal), clarificar com es tracten i com es remuneren les hores requerides (que són les que es cobren més cares perquè els clients demanen per un professional concret), i que es reconeguin i compensin els monitors que posseeixen el segell ISIA (que acredita la formació màxima internacional) i l’ISIA Card (que assegura que un professional té un nivell superior).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Personalitzem les fundes protectores des de la primera unitat''
Jaime Aranguren Bernal Fabricant fundes protectores de màscares

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


71%


14%


7%


7%

14 vots