Notícia

Track de tardor en una estació d'esquí de fons

Les pistes que a l’hivern serveixen per a practicar l’esquí de fons es converteixen a la tardor en una espai ideal per a la pràctica del senderisme.

Track de tardor per Guils-Fontanera
Track de tardor per Guils-Fontanera
Track de tardor enregistrat amb l'aplicació Skitude a l’estació d’esquí nòrdic Guils-Fontanera el 28 d’octubre de 2016. Les pistes que a l’hivern serveixen per a practicar l’esquí de fons, sempre a l’ombra d’imponents pins negres, es converteixen a la tardor en una espai ideal per a la pràctica del senderisme. Caminades tranquil·les i planeres enmig de bonics paisatges que cal descobrir buscant les finestres que, si s’està atent, permet un espés bosc de pi negre alternat capritxosament amb algun bedoll, especialment atractius de veure en aquesta època de l’any.


L’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera es va obrir per iniciativa municipal de l’Ajuntament de Guils a l’any 1993. És l’únic espai destinat a l’esquí de fons del Pirineu gironí i es troba situat entre les cotes 1.900 i 2.100 m., en un contrafort a sud-est del Puig de la Tossa, tot i que amb una orientació clarament a nord. El Pla de Fontanera, un espai pla i lliure de bosc, és la base de l’estació d’esquí de fons. Just a l'entrada d'aquest planer s’hi troben les instal·lacions com ara l'aparcament, un restaurant obert tot l’any, sanitaris, lloguer d’equips, garatge per a màquines, etc.

Caminada entre boscos de pi negre

Des del Pla de Fontanera es poden fer diverses excursions pel seu entorn, la més habitual de les quals és la visita a l’estany i refugi de Malniu.

En el meu cas vaig preferir traçar la meva pròpia excursió pel mig dels circuits destinats a la pràctica de l’esquí de fons, amb l’objectiu de conèixer com és fora de temporada de neu una estació d’esquí de fons. Així que, dit i fet, vaig posar en marxa el tracker d’skitude i em vaig endinsar per un traçat vermell, conegut com La Llosa, per després desviar-me a la pista Roques Feres, (blava), Feixa (vermella)  i, finalment, retorn fins al Pla de Fontanera per pista Negre (negra) i la pista Fontanera (verda) per al retorn al punt d'origen.

Què veurem?

Per arribar a l'estació de Fontanera des de Guils la carretera ja ens ofereix bones vistes de l'entorn i els primers bedolls que canvien de fulla, fent-nos el viatge molt curt i agradable a la vista. De fet la tardor és una bona època de l’any per fer excursions a la muntanya, més encara si aquesta té varietat d’espècies d’arbre en el bosc. En el cas de Guils-Fontanera el cert és que els boscos són majoritàriament de pi negre però també hi podrem veure algun bedoll que, just a l’octubre, ens ofereix el canvi de fulla i la seva corresponent varietat cromàtica. Només el fet de poder observar i fotografiar aquests arbres sota un sol radiant i perfilat pel cel blau intens ja són una bona excusa per passejar per aquest racó de la Cerdanya.

A la tardor els circuits d’esquí de fons no deixen de ser unes estretes pistes forestals ideals per caminar plàcida i tranquil·lament, sense sorolls de cap mena. Precisament per això ens ofereixen un atractiu singular. Són espais ideals per als qui volen fer caminades més o menys planeres, amb pocs desnivells i sense necessitat o marcar-se el repte d’assolir un pic o un cim. O sigui, el plaer de caminar per caminar sense cap complicació ni esforç físic.

Ja al Pla de Fontanera gaudirem d’una extensa zona de pastures on vaques i cavalls campen tranquil·lament. Per l’extrem sud del perímetre podem gaudir d'un mirador natural amb una extensa panoràmica sobre la baixa Cerdanya i la muntanya de la Tosa i la serra del Cadí. També trobarem una zona de pic-nic al costat d'un rierol d'aigües fresques i transparents.

Enregistreu el track amb l’aplicació de’Skitude

Per recordar la vostra caminada i geolocalitzar les fotografies, podeu enregistrar-la amb l’aplicació Skitude fer les fotografies des de la mateixa aplicació. Així  disposareu d’un record gràfic complet del vostre dia a la muntanya.

Enllaços relacionats:

Enllaç del track enregistrat amb aplicació Skitude
Àlbum de fotografies Tardor a Guils-Fontanera.
Web oficial de l'estació d'esquí: www.guils.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny