Notícia

El grup Nozar vol recuperar la propietat de Boí-Taüll a l'any 2019

El director comercial, Martí Rafel, ha assenyalat que preveuen incrementar en un 20% els 100.000 forfets venuts l’any passat

El grup Nozar vol recuperar la propietat de Boí-Taüll a l'any 2019
El grup Nozar vol recuperar la propietat de Boí-Taüll a l'any 2019 Autor/a: Boí-Taüll
Boí Taüll iniciarà la temporada d’esquí el proper dos de desembre si les condicions climatològiques ho permeten. Així ho va declarar ahir el director comercial de l’estació de l’Alta Ribagorça, Martí Rafel, que també ha assenyalat que preveuen incrementar en un 20% els 100.000 forfets venuts l’any passat i anar retornant així de forma progressiva a les millors xifres que aquest complex havia registrat anys enrere, quan s’arribaven a vendre 150.000 forfets per temporada.


L’estació ha invertit enguany 1,6 milions d’euros, principalment en obres de millora dels perfils de les pistes, la compra d’una màquina trepitjaneu, els canons de neu artificial i la implantació del forfet mans lliures. El president del grup Nozar, Luis Nozaleda, ha anunciat la intenció de recuperar la propietat de l’estació una vegada finalitzi l’acord de finançament amb la Generalitat al 2019.

Model públic-privat

Després de passar moments molt complicats en passades temporades per la falta liquiditat del grup propietari del complex, l’any passat es va aconseguir tancar un acord amb la Generalitat de manera que es va establir un model públic-privat per a la gestió de l’estació. L’empresa pública Actius de Muntanya SA és la propietària de Boí Taüll i el grup Nozar n’assumeix la gestió. El director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, ha explicat que en els darrers tres anys el Govern ha invertit prop de quatre milions d’euros en l’estació amb accions com l’arranjament de la carretera d’accés al complex. Alins també ha recordat que l’acord amb Nozar és per a 5 anys i que per tant finalitza el 2019, amb voluntat que l’estació torni a passar a ser de propietat privada exclusivament.

D’aquesta manera, el propietari del grup Nozar, que gestiona l’estació de Boí Taüll a través de l’empresa Promocions Turístiques de la Vall, Luis Nozaleda, ha manifestat la voluntat de tornar a ser propietaris del complex a partir del 2019, ja que el veuen com un ”projecte competitiu i únic” que permet combinar l’esquí amb els valors naturals de l’entorn, com són el Parc Nacional d’Aigüestortes, i el romànic Patrimoni de la Humanitat de la vall.

Enllaços relacionats:

Galeria d'imatges d'una nevada espectacular a Boí-Taüll en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny