Notícia

El fals túnel a la carretera d'Arcalís es construirà en dues fases

La nova galeria per evitar allaus es realitzarà en unes obres que s'allargaran dos estius

El fals túnel a la carretera d'Arcalís es construirà en dues fases
El fals túnel a la carretera d'Arcalís es construirà en dues fases Autor/a: ANA

Durant el Consell de Ministres del Govern andorrà celebrat la setmana passada es va informar de la licitació d'unes obres per construir una galeria oberta de 142 metres a la carretera d'accés a Arcalís.  L'objectiu és millorar la protecció de la via contra les allaus. Ara bé, les obres de la nova galeria, ha explicat el director de Secnoa, Xavier Ajona, començaran quan acabi aquesta temporada d'hivern, i s'allargaran tot l'estiu. Com que no es podran acabar en un únic estiu, es reprendran durant l'estiu següent. És a dir, la nova galeria serà una realitat a partir de la temporada d'esquí 2018-19. De fet, el termini d'execució de les obres previst pel Govern és de 18 mesos.

Pel que fa a algun altre punt d'accés a Arcalís pendent de resoldre en seguretat, Ajona ha explicat que hi ha una zona amb risc d'allaus a la zona d'Encodina, tot i explicar que "no és massa habitual" i que "es genera el perill només en cas de nevades molt fortes". Un altre punt problemàtic són les corbes del Serrat, "pel traçat que tenen" i pels cotxes que queden aparcats als laterals. Pel que fa a aquest segon punt, el nou aparcament al Serrat que s'inaugurarà properament ha de solucionar bona part de la problemàtica, per tal que les màquines "puguin treballar", ha destacat el director d'Ordino-Arcalís.

Tot plegat, permet que el risc de tancament de la carretera d'Arcalís per culpa de la meteorologia es vagi reduint any rere any, gràcies també a la coordinació entre el COEX i Arcalís, els quals posen a disposició la seva maquinària per netejar la carretera quan neva intensament. Ajona ha recordat que la temporada passada no es va tancar cap dia, però també perquè la meteorologia va ser benèvola. No obstant això, ha recordat Ajona, "moltes vegades els plans de prevenció són inútils i al final l'única prevenció és tancar". "Farem el màxim i la natura dirà", ha conclòs.

D'ANA

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny