Notícia

L'ACEM presenta un seguit de dades positives de la situació de l'esquí a Catalunya

La situació de l'esquí al Pirineu és òptima dins la conjuntura actual, en línia amb el conjunt d'Europa

El president de l'ACEM, Aureli Bisbe, segon per la dreta, va presentar divendres el balanç de la temporada passada i les novetats de la 2016-17
El president de l'ACEM, Aureli Bisbe, segon per la dreta, va presentar divendres el balanç de la temporada passada i les novetats de la 2016-17 Autor/a: Photoset - FCEH
L’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya i l’Agència Catalana de Turisme van presentar divendres matí un balanç de la temporada anterior i van presentar les inversions i les principals novetats que les estacions catalanes han preparat per aquesta propera temporada. La presentació es va fer en el marc de la Fira Let's Go Snow Barcelona, inaugurada el mateix dia. Va ser un acte unitari en el qual van compartir taula de ponents la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya (ACEM) i institucions com la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General d'Educació Infantil i l'Agència Catalana de Turisme.


Aureli Bisbe, president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) va desglossar algunes dades de la temporada passada però també voler destacar, entre altres, el fet que els esports d'hivern són una eina de redistribució de riquesa al territori. En la seva intervenció va defensar els beneficis físics i de salut que impliquen la pràctica de l'esquí alpí i nòrdic i, sobretot, el fet que són modalitats que podem practicar sols, en parella, amb amics o en família. Pocs esports ofereixen tot aquest ventall de possibilitats. Per al president de l'ACEM el sector de la neu a Catalunya "no està tant malament" com podria semblar des de fora i ha recordat que Catalunya és una de les zones on encara es guanyen esquiadors malgrat l'estancament general. En dades, el nombre de visitants a les estacions d'esquí va créixer un 4,3% el 2015 respecte l'any anterior, un augment que també s'ha observat a Andorra (4,36%), on pràcticament la meitat dels esquiadors són catalans.

En les darreres 10 temporades el nombre de dies d'esquí venuts a Catalunya ha seguit una evolució gairebé idèntica als dies d'esquí venuts a Europa. Quan Europa ven més, Catalunya també ho fa, i quan Europa ven menys, a Catalunya passa el mateix. La única excepció va ser durant la temporada 13/14. També Andorra ofereix unes dades similars però, en general, força més positives que les dades catalanes. Les dades d'Espanya, en conjunt, gairebé idèntiques a les catalanes però amb una lleugera tendència a la baixa. Així, mentre les estacions catalanes i andorranes van créixer una mica més d'un 4%, les estacions espanyoles, en conjunt, baixaven prop del 6,5% en nombre d'esquiadors. Aquestes dades presentades divendres van ser obtingudes de l'associació FIANET, (Federació Internacional d'Associacions Nacionals d'Explotadors de Telefèrics, funiculars i altres instal·lacions de transport per cable).

A l'acte Bisbe també va posar sobre la taula els ingressos que de mitjana deixa cada esquiador a l'estació, que a la temporada passada van ser d'uns 21 euros, mentre que a Andorra la despesa puja a prop de 22 euros i en el global d'Espanya de 20 euros. Finalment va recordar que per cada euro de despesa en forfet es genera una despesa paral·lela de 6 euros directes coneguts com a "impacte directe", més una despesa de 5,3 euros en "impacte induït", que és el que els esquiadors deixen d'alguna forma als proveïdors de les estacions i, finalment,  un "impacte global" de 12 euros per cada euro invertit en forfet. Aquestes últimes dades han estat obtingudes del dossier de premsa de l'ACEM.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny