Notícia

Recuperar la negra Super Cambre, una de les 7 novetats del domini Cambre d'Ase

Dues webcams, nou logotip o l'aposta pels itineraris d'skimo formen part de la nova etapa de l'Espai Cambra d'Ase

Planol d'itineraris de raquetes de neu i "skimo" de l'espai esquiable Eina Cambra d'Ase
Planol d'itineraris de raquetes de neu i "skimo" de l'espai esquiable Eina Cambra d'Ase Autor/a: Captura de pantalla
L'any passat el domini esquiable Eina-Cambra (Espace Cambre d'Aze) va canviar de director i va encetar una nova etapa a l'estació propietat dels municipis d'Eina i Sant Pere del Forcats. Amb l'arribada del jove director també es va iniciar una etapa amb un objectiu molt clar: projectar i dinamitzar l'estació cap al futur com a destí d'esquí alpí, d'esquí de muntanya i de raquetes de neu. La nova etapà també passa per reforçar l'ambient familiar de l'estació i, sobretot, fer-la més coneguda i popular entre la comunitats esquiadores del sud de França i Catalunya. Malgrat que la temporada 2015-16 no va ser gens bona i l'estació es veu limitada pels recursos econòmics, els passos per projectar Cambra d'Ase cap al futur ja han començat a implementar-se, esdevenint un clar exemple de com amb una inversió mínima es pot millorar, i molt, un producte.


Dues noves webcams, un nou logotip, l'aposta pels circuits d'skimo, itineraris per raquetes de neu, ampliar i renovar el bar de la cota 2.000 i recuperar la pista Super Cambre, formen part de les novetats de la nova etapa de Cambra d'Ase. Divendres passat el domini esquiable Espace Cambre d'Aze, unió de les pistes de propietat municipal de Sant Pere dels Forcats i Eina, va presentar les novetats al festival Let's Snow Barcelona, dins l'acte de presentació conjunt que van fer les estacions consorciades a Les Neus catalanes. El director de l'estació Arnaud Trinquier no atura el seu pla de dinamització i ha començat a implementar-lo per projectar l'estació de l'Alt Conflent.

Aquestes són les novetats que presenta Cambra d'Ase per a aquesta tremporada 2016-17.

1 - Dues webcams

Cambra d'Ase, al costat de la ja tancada Puigmal, era una de les dues estacions de la Catalunya del Nord que no oferia servei de webcams de les pistes en directe. A partir d'aquesta temporada ja té dues webcams, una al sector de Sant Pere dels Forcats, a l'arribada superior del telecadira desembragable "Le Moulí", i l'altra a la zona de debutants d'Eina, a l'arribada del teleesquí "du Roc".

2 - Millores en restauració

Més serveis al bar El Pla, a la cota 1.950 de Sant Pere dels Forcats, a l'arribada del telecadira El Molí.

3 - Nou logotip

Nova imatge per Cambra d'Ase. A més de renovar la web també s'estrena un nou logotip per a l'estació. Es tracta d'una anagrama (tipografia com a base) que incorpora el lema "Pyrénées catalanes" sota el nom de l'estació "Cambre d'Az", tot sobre un floc de neu bicromàtic i sobre fons blanc. Austeritat en la imatge i modernitat pel seu minimalisme.

4 - Servei de comunicació

Cambra d'Ase, com la majoria de les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord, té la vista posada en la clientela sudcatalana i espanyola i per aquest motiu crea un departament de comunicació. El responsable del departament és Pere Julià, qui divendres ja va representar l'estació a l'acte de Les Neus Catalanes a Barcelona. A més de la comunicació, serà el responsable comercial i representant del domini a l'Estat espanyol i el Principat.

5 - Recuperar La Super Cambre d'Aze

Recuperada de nou la pista negra "Super Cambre", una pista negra considerada popularment com una de les més difícils del Pirineu, fins i tot d'Europa, per la inclinació extrema. D'accés difícil, amenaçada per les allaus i perquè sovint era gel pur, la negra Super Cambre va acabar sent retirada del plànol de pistes oficial de l'estació. Gairebé vint anys després de ser retirada del plànol, el traçat original ha estat desbrossat i torna a figurar al plànol oficial. Sens dubte, un motiu de més per visitar l'estació per als col·leccionistes de baixades per pistes mítiques i negres.

6 - Itineraris d'esquí de muntanya i raquetes de neu

Una de les peculiaritats de Cambra d'Ase és que es tracta d'una de les poques estacions des de les quals es pot veure el mar sense dificultats. Això és possible fer-ho des de la cota 1.700, però amb més perspectiva i millors vistes des la cota 2.650, per damunt del teleesquí Font Frede. Per aquest motiu s'estrenen dos itineraris que, amb origen i tornada des de la base, permeten pujar per un traçat segur i fora de risc fins a la cota alta de l'estació, des d'on gaudirem d'una panoràmica excepcional. El nom no podia ser més explícit: Viens voir la mer. De fet, aquesta és una de les exclusives que ja a l'hivern passat va avançar el director de l'estació, Arnaud Trinquier, a l'entrevista que vam publicar a Diaridelaneu.cat.

7 - Nou plànol de pistes

Per aquesta temporada s'estrena un nou plànol de pistes, un per a l'esquí alpí, i l'altre per als anteriorment esmentats itineraris per a la pràctica de l'skimo i les raquetes de neu. Un pàlnol més sintetitzat en la informació, més clar i més precís en el grafisme.

Aquestes són, doncs, les 7 novetats que presenta Cambra d'Ase per a la temporada 2016-17.

Articles relacionats:

Entrevista Arnaud Trinquier, director estació d'esquí Cambra d'Ase.
Entrevista Alba Manecra, secretària escola d'esquí estació d'esquí Cambra d'Ase.
Entrevista Serge Redrado, anterior director estació d'esquí Cambra d'Ase.
Àlbum de fotografies de la visita de Diaridelaneu.cat a Espace Cambre d'Aze.

Video:
Descens integral del desnivell de l'estació d'esquí Cambra d'Ase per part dels pisters

Webs relacionades
Web: www.destinationsuddefrance.com
Estació d'esquí Cambra d'ase

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny