Notícia

Superborrasca de nord a la vista? O serà una llevantada?

Sol i bon temps fins divendres. A partir de diumenge vespre primer tindrem nord i després, també, llevantada fins dimarts

Superborrasca a la vista, segons el fòrum de Cazatormentas.net
Superborrasca a la vista, segons el fòrum de Cazatormentas.net Autor/a: Cazatormentas.net
Segons informen diversos models el sol i les temperatures suaus seran els protagonistes fins el cap de setmana, però a partir de diumenge i dilluns una potent borrasca podria portar pluges i neu al Pirineu. A més, sembla que la pertorbació podria quedar-se més d'un dia davant la costa catalana, situació que derivaria en una possible llevantada a partir de dimarts. Falten dies, però, i per això mateix els metereòlegs avisen que val més agafar-ho en pinces, per si de cas.


Ahir les xarxes socials de perfils vinculats o aficionats al món de la neu i la meteorologia anaven força plenes de missages que "transpuaven" il·lusió. Sí, il·lusió perquè sembla ser que es confirma que ve un canvi de temps important per la setmana vinent, amb pluges, fred i neu, i potser una llevantada i tot. De moment, però, el tema és que fins el 21 no hi ha esperances ni de massa fred ni nevades, o en tot cas ho seran suaus i poc importants, però el cert és que la cosa aniarà canviant progresivament.

El canvi arribarà la vesprada de diumenge 20, i a partir del 21 i fins el 27 de novembre, les precipitacions poden ser generoses, de més de 50 centímetres de neu al vessant nord i, segons hem vist en algun altre mitjà digital, ja s'atreveixen a parlar de fins a un metre al vessant sud, en funció de com evolucionin. També és cert que inisiteixen en què la previsió a tants dies vista no és molt fiable.

A curt termini

De moment, per divendres  el dia tendirà a quedar més ennuvolat, a estones cobert. Segons AEMET No es descarta que caigui alguna precipitació feble, principalment durant la tarda, a la vall d'Aran. La cota de neu se situarà a uns 2.000 metres, per baixar a 1.600. Per dissabte més núvols i potser alguna nevada molt febre a la vall d'Ara amb cota a 1.500 metres. Per diumenge precipitacions entre febles o moderades al Pirineu de Lleida , i poc a poc es poden estendre a la resta del Pirineu, amb cota de neu al voltant de 1.800 metres però pujant a 2.200 m.

Dilluns de canvis

A partir de dilluns els models ja no són tant fiables, i així ho adverteixen tots els experts i metereòlegs, però alguns sí que s'han mullat i han pronosticat una possible intensificació de les nevades que podrien ser especialment generoses al Pirineu oriental i vessant sud, o sigui, que tindrem llevantada. Segons el model d'Snow-forecast per al Pirineu més oriental, d'avui a les 11 del matí, la previsió és confirma, però potser amb no tanta intensitat com ens agradaria.

En qualsevol cas, ve neu i fred, i com ja sabem al Pirineu som experts en obrir pistes amb poc més d'un pam de neu i a més fer-ho amb condicions i sensacions que poden ser les mateixes que fer-ho sobre un metre de neu. Per alguna raó avui dia les pistes són veritables camps de gespa verda, i això, amb fred com sembla que vindrà a partir de dimarts és garantia d'obertura de pistes. Senyores i senyors, això és a punt de començar.

Comentaris

  • El Pirineu oriental mereix una llevantada de les que fan història . En els darrers anys les llevantades o han estat fluixes o ha nevat en cotes massa altes . Toca toca i toca !

  • Aniria bé una bona llevantada després de la borrasca ja que beneficiaria a les estacions del Pirineu Oriental (Vallter2000, Vall de Núria)

5-10-20-tots
1
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny