Notícia

Què ens ofereix el Pirineu per començar a esquiar? Avui, Vallter 2000

Vallter ens ofereix una de les cotes més altes per començar a esquiar, garantia de neu de qualitat

El Pla de Morens, a Vallter 2000, una de les zones de debutants més altes del Pirineu
El Pla de Morens, a Vallter 2000, una de les zones de debutants més altes del Pirineu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tercer article dedicat a conèixer les zones de debutants de les diferents estacions d’esquí del Pirineu català i andorrà. En l'article d'avui us expliquem el que ens ofereix Vallter, on s'hi troba una de les àrees de debutants més altes del Pirineu. El Pla de Morens, base i nucli central de l'estació, es troba a 2.135 m. Però, sabeu que encara hi havia projectada una segona zona de debutants ubicada a més altura?


El Pla de Morens, amb els teleesquís del mateix nom I i II, i les pistes verdes Pla Petit i Pla Gran, és conegut per ser la zona de debutants de l'estació. Es tracta, doncs, d'una de les zones de debutants situades a més cota de tot el Pirineu, fet que li garanteix neu de qualitat al llarg de tota la temporada.

La zona del Pla de Morens és una àrea oberta, molt soleiada i de vistes espectaculars sobre els pics de l'entorn,com el Bastiments (2.875 m.), el Pic de la Dona (2.705 m.) i els Gra de Fajol Gran (2.715 m.) i Gra de Fajol Petit (2.565 m.). Orientada a sud, forma part de l'eix central de l'estació, davant mateix de l'edifici de serveis. El fet que es trobi a a 2.135 m. garanteix neu al llarg de tota la temporada. L'únic inconvenient que els seus visitants hi poden trobar és el fet que és d'orientació soleiada (pot ser un inconvenient quan la temporada és molt avançada en el calendari) i que és molt exposada a les inclemències metereològiques.

La història de Vallter va començar precisament en aquest pla, doncs és on s'hi va instal·lar el primer teleesquí a l'any 1974.

En aquest article us expliquem els detalls del sector Morens de Vallter.

Les verdes de Vallter: el Pla de Morens I i II

El Pla de Morens és, com ens indica el seu nom, una zona d'inclinació suau ubicada a la falda del circ glacial de Morens. Per començar la cinta transportadora, el teleesquí Morens I per progressar el teleesquí Morens II per fer els darrers avenços abans d'atrevir-se am els remuntadors que ens portaran a les pistes blaves.
La cinta i els dos teleesquís donen accés a dues pistes verdes, el Pla Petit, de 300 m., i el Pla Gran de 500 m.

Cinta Morens:
Llargada de 135 m. i desnivell de 15
Neu de canó: sí
Base a la cota: 2.135

Teleesquí Morens I i Pla Petit:
Llargada de 270 m. i desnivell de 40
Neu de canó: sí
Base a la cota: 2.135

Teleesquí Morens II i Pla Gran:
Llargada de 500 m. i desnivell de 90
Neu de canó: sí
Base a la cota: 2.135


Jardí de neu per als més petits

També situat al Pla de Morens hi trobem al Jardi de neu. Aquesta àrea d’iniciació i aprenentatge, situada a la base de l’estació, ofereix una zona exterior delimitada, amb pendent suau, jocs, inflables i remuntadors específics, ideals perquè els més petits puguin iniciar-se en el món de l’esquí. Precisament per a aquesta temporada 2016-17, a l’espai interior del recinte, s'hi oferirà un servei de ludoteca, que serà novetat i en el qual s'impartiran tallers i jocs didàctics. És un servei que es coneixerà com a "mini club L'Esquirol".

La Feixa, una zona de debutants que mai es va fer realitat

A finals dels anys 80, principis dels 90, a Vallter es va projectar una nova zona de debutants que, d'haver-se fet realitat, hauria estat la més alta del Pirineu. El teleesquí i pista de la La Feixa, a la cota 2.500 m de l'estació, es van arribar a projectar sobre plànols però no es van fer realitat per diversos motius. D'una banda perquè per arribar-hi es necessitava fer ús del telecadira Jordi Pujol i, si bé aquest fet no suposava un problema, aquest fet implicava que per retornar a la base només es podia fer per pistes de dificultat blava o vermella o bé pel telecadira. Aquest fet no deixava de ser un inconvenient per al perfil d'usuaris de la zona de La Feixa.

Anys més tard també s'havia plantejat fer una zona de debutants a la cota 1.940 de l'estació, just davant l'actual refugi Pastuira, una zona abrigada del vent i que en el projecte inicial de Vallter redactat a principis dels anys 70 ja s'hi havia previst.

Pista de debutants a recer del vent

De cara al futur també s'està plantejant una reordenació de tota l'estació, reconvertint les zigues-zagues de la carretera actual entre les cotes 1.950 i 2.135, en tres pistes: una verda per als debutants, una vermella i una blava. Això permetria crear tres pistes de tots nivells a l'abric del vent del nord, però això, és clar, és un projecte a llarg termini, ja que implica baixar bona part dels serveis de l'estació del Pla de Morens a l'actual zona del Pla de l'Hospital, més conegut per acollir l'actual refugi i hostal Pastuira.

Tarifes i Escoles d'esquí

Com a totes les estacions a Vallter us poden oferir tarifes de forfets a mida de debutants. Hi ha dues escoles d'esquí: Guies Nord-Sud i Escola d'Esquí Alta Vall del Ter.

Més enllaços d'interés:

Web de l'estació: www.vallter2000.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny