Notícia

Avenços en la negociació entre l'Associació de Monitors d’Esquí i les estacions d'esquí andorranes

S'ha arribat a un acord són en el vestuari als monitors i en les identificacions. El preu que ha de cobrar el monitor per cada hora treballada continua sent un escull.

Avenços en la negociació entre l'Associació de Monitors d’Esquí i les estacions d'esquí andorranes. Imatge d'arxiu.
Avenços en la negociació entre l'Associació de Monitors d’Esquí i les estacions d'esquí andorranes. Imatge d'arxiu. Autor/a: Banc d'imatges www.laneu.cat
Pagar a millor preu l’hora de classes d'esquí que reben els monitors andorrans és una lluita per la que batallen a l’Associació de Monitors d’Esquí d’Andorra. L’augment del preu de les hores treballades i les hores requerides són els dos punts en què les dues parts, l'Associació i les estacions d'esquí andorranes, no han aconseguit tancar cap acord, segons informa avui el digital Bondia.ad. Des de fa deu anys que el preu de l’hora treballada bàsica era de 18,50 euros, mentre que avui és de 19,50 euros. Des de l'associació es demana arribar als 25 euros, tot i que estarien disposats a acceptar l'import de 22,50 euros l’hora, i que seria el 50% del que paga el client. Des de l'Associació han recordat que a França el monitor obté el 85% del que paga el client.

Els dos aspectes en els que sí que s'ha arribat a un acord són, d'una banda, el fet que a partir de la temporada 2017-2018 cap estació d’esquí farà pagar el vestuari als monitors, i de l'altra, que els monitors hauran d'anar identificats a partir d’ara amb el seu nom i la titulació que tenen.

L’Associació de Monitors d’Esquí treballa perquè la feina de monitor sigui ben considerada i es queixa que amb les condicions actuals, quan un monitor troba una feina amb un sou mensual de 1.000 euros, abandona la professió. Això fa que el nombre d’andorrans i residents que es dediquen al món de l'ensenyament de l'esquí i el surf de neu es trobi en caiguda lliure. Segons dades de l'Associació, dels  800 que exerceixen a Andorra, només 1/4 part són andorrans.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny