Notícia

Andorra es planteja prohibir l’esquí de muntanya en pistes d'alpí en determinades condicions

La mesura, en tràmit, només s'adoptaria quan hi hagi una alta afluència d’esquiadors a pistes

Un practicant d' "skimo" puja pel lateral d'una pista d'alpí a l'estació de Pal. Imatge d'arxiu.
Un practicant d' "skimo" puja pel lateral d'una pista d'alpí a l'estació de Pal. Imatge d'arxiu.
Ski Andorra i el Govern segueixen treballant per posar ordre a l’esquí de muntanya, una modalitat que cada vegada té més practicants dins les pistes d'alpí. El director general de Pal-Arinsal, Josep Marticella, va afirmar al digital Bondia.ad que s’ha creat una comissió entre Ski Andorra i l’executiu que ara està treballant “una possible modificació de llei o de reglament”. Segons va explicar, la reforma permetria prohibir el pas en zones i dies en què hi hagués una elevada presència de clients. Els canvis que es volen introduir en la legislació permetrien establir “de forma molt més clara” que l’estació és qui té la potestat d’organitzar els circuits i d’organitzar els passatges. Així, es podrien prohibir determinats passatges en moments puntuals en zones de molta afluència o en dies de molta afluència. La mesura té per objectiu garantir la seguretat de tots els usuaris.

Segons Marticella “L’esquí de muntanya és una moda que ha vingut per quedar-se” i va afegir que “per tant, el que hem de fer és posar un punt d’intel·ligència i analitzar com ens organitzem perquè s’integri de la forma més endreçada i que en cap moment generi un perill ni per als esquiadors ni per a la gent que fa esquí de muntanya”.

La modificació de la legislació que s’està treballant està “en tràmit”, tot i que el més segur és que aquest any no es pugui arribar a aprovar. El reglament de conducta per a la pràctica de l’esquí de muntanya a les pistes d’esquí andorranes estableix des del 2007 les normes que han de seguir els practicants d’aquest esport en el territori de l’estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny