Notícia

L'empresari andorrà Joan Viladomat s'adjudica l'estudi de viabilitat per fer una estació d'esquí a Soria

Neugest 1957 SLU farà l’estudi de viabilitat d'una estació a la falda de la Muela de Urbión (2228 m.)

Neugest 1957, de l'empresari Viladomat, farà l’estudi de viabilitat d'una estació a la falda de la Muela de Urbión  (2228 m.)
Neugest 1957, de l'empresari Viladomat, farà l’estudi de viabilitat d'una estació a la falda de la Muela de Urbión (2228 m.) Autor/a: ElPeriodic.ad
L’empresa Neugest 1957 S.U.L., administrada per l'empresari andorrà Joan Viladomat, ha estat l’adjudicatària del concurs de la Junta de Govern de la Diputació Provincial de Sòria per realitzar l’estudi de viabilitat d’una estació d’esquí alpí a la serra d’Urbión. L’empresa té tres mesos per redactar l’informe, pel qual cobrarà uns 30.000 euros, segons informa Soria Noticias i el Periòdic d'Andorra.

Per a la realització de l'estudi s'hi havien presentat Dendros, de Madrid; Andrés Alvez, de Villanueva de Gállego (Saragossa), Neugest 1957, de Barcelona; Enginyeria Civil i Mediambiental, de Barañain (Navarra) i Restneige MDP de Vilac (Lleida).

El president provincial de Sòria, Luis Rey, ha afirmat que l’objectiu de l’encàrrec de l’estudi de viabilitat és "tirar endavant un projecte per a la província de Sòria que contribuirà a fixar la població i a generar desenvolupament turístic".  L’informe de Neugest 1957 determinarà si és viable una Estació de Muntanya a Urbión, "i si la viabilitat és positiva caldrà tramitar l’expedient", ha assegurat Rey.

L'empresa que resulti adjudicatària haurà tres mesos a partir de la seva designació per elaborar l'informe. Un detallat estudi en el qual es definiran i quantificar les inversions en infraestructures, edificacions, pistes, accessos i la resta d'elements que necessitarà la pista d'esquí per a funcionar. Aquí s'emmarcarien els aparcaments, els accessos, la línia elèctrica i les edificacions de l'estació, com les taquilles, la cafeteria-restaurant, les dependències de lloguer de material, l'escola d'esquí i les oficines, així com un possible local comercial.

Part important de l'estudi serà l'anàlisi de la demanda, essencial per determinar la vialitat econòmica d'aquest ambiciós projecte que la Diputació ressuscita ara després de tres dècades "com un important motor de desenvolupament que permetrà fixar població", segons va indicar el president, Luis Rei , fa unes setmanes.

L'empresa que resulti adjudicatària per elaborar l'estudi haurà d'aportar una taula comparativa amb totes i cadascuna de les estacions d'esquí alpí existents en territori espanyol. En ella hauran de quedar reflectits totes elles aspectes com a cotes màxima i mínima, quilòmetres de pistes esquiable, orientació predominant de les mateixes, titularitat de l'estació, forma de gestió de la mateixa, i afluència d'esquiadors que de mitjana anual dels últims cinc anys han abonat forfet a cadascuna de les estacions segons una font contrastada.

Un altre dels condicionants per a l'estudi és que l'estació d'esquí s'haurà de situar necessàriament dins els termes municipals de les poblacions de Duruelo, Covaleda i Vinuesa.

Viladomat, rere diversos projectes d'estacions d'esquí

L'any 2009 Joan Viladomat va adquirir el 50% de la societat que explota Portainé i Espot, Gran Pallars, que explotava els complexos de Portainé i Espot.

A mitjans de 2010 la promotora Tucaran Resort, que pretenia reobrir l'estació d'esquí de La Tuca (Val d'Aran) havia plantejat a l’empresari andorrà Joan Viladomat entrar en l’accionariat o bé participar-hi com a gestor de l’estació. Tot i que l’empresari no havia decidit si participaria en el projecte, l’any 2004 ja havia estudiat la possibilitat de reobrir l’estació de la Tuca.

L’any 2010, a través de Neugest 1957, la família Viladomat va entrar a formar part del consell d’administració de Boí Taüll Resort.

D'altra banda, Pas Grau Internacional, branca internacional de SAETDE (societat privada de la família Viladomat i Albareda), participa en projectes de neu a Catalunya, França, Argentina, Turquia i l'Índia.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial