Notícia

La Molina obre dissabte amb el 50% de pistes i remuntadors. I potser alguna sorpresa més.

De moment estan condicionades 34 de 63 pistes amb gruixos que van dels 10 als 15 cm.

Imatges d'avui a la pista Dues Estacions, tocant al teleesquí Set Fonts
Imatges d'avui a la pista Dues Estacions, tocant al teleesquí Set Fonts Autor/a: Diaridelaneu.cat
Treball intens aquests dies a La Molina. De nit han treballat els canons, i de dia les trepitjaneus, que han estat condicionant les pistes, sobretot les altes i mitges. Amb les baixes hi ha més problemes, cert, perquè els canons no han funcionat tantes hores, però en qualsevol cas l'obertura ja està més que garantida. Us ho expliquem amb més detalls.


Els esquiadors que visitin aquest cap de setmana el Pirineu hi trobaran bones condicions de neu i sembla que també un bon clima, així que els qui vulguin gaudir d'una bona esquiada, o sigui, lliscar amb bona neu i poca gent, més els hi valdrà que siguin a pistes ben aviat. Les perspectives són molt bones a totes les estacions, però on més ho notaran els esquiadors serà a les cotes altes, on s'ha estat produïnt molta neu i de qualitat. És el cas de La Molina, on aquests dies s'està fent un treball de "gegants" per deixar-ho tot a punt. I els resultats estan garantits: neu pols trepitjada de qualitat excel·lent a tota l'estació per damunt de la cota 1.900 m., i no tant bones condicions en cotes baixes.

Tot i que encara no s'ha fet públic el comunicat oficial de les pistes que estaran obertes aquests dies en aquesta estació, sí que us podem avançar que seran aquestes: els Pins, Pista Llarga, Esquirols, Font Canaleta, Bosquet, Torrent de Comabella, Refugi, Serrat Gran, Comafloriu, Plans, Torrent Negre, Agulles, Passeig, Pleta, Ponent, Mainadera,, Panoràmica, Volta Muntanya Sagrada, Quatre Camins, La Genciana, SetFonts, Dues Estacions, Solei, Carena, Telemark, Costa Rasa,, Diagonal Alta, Comella, La Coma, Debutants I, Debutants II, Camí del Bosc i Ginesta.
Tot plegat suposa el 50% del domini.

Els remuntadors que estaran en marxa seran el telecabina Alp2500, els telecadires Cap de Comella, Pista larga, Font Canaleta, Torrent Negre i el teleesquí Set Fonts, a més de les cintes transportadores Comabella i Debutant.

Segons ha pogut saber Diaridelaneu.cat les millors condicions de La Molina ara mateix es donen al sector Torrent Negre, on la neu s'està conservant tots aquests dies amb una qualitat excel·lent. Totes les pistes a les que dóna accés el telecadira estaaran obertes, fet que ben segur farà que aquest sector estigui molt concorregut el proper cap de setmana. I la setmana del pont.

Ara bé, des de La Molina es consideren claus les dues properes nits, ja que en funció de les condicions de temperatura i humitat encara hi podrien haver algunes hores de producció de neu de més que permetrien incrementar el nombre de pistes i sectors oberts, i és que ara mateix requereixen d'uns pocs cms de neu produïda perquè s'incorporin al comunicat de neu.

Paciència i prudència, cert, però tant de bo que el fred no ens abandoni i puguem gaudir d'algun anunci d'obertura de darrera hora.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista