Notícia

Espot i Port Ainé, d'aniversari

Espot commemora el 50è aniversari de la seva creació i Port Ainé celebra el 30è

Postal d'Espot, obtinguda del blog quinalafem.blogspot.com.es
Postal d'Espot, obtinguda del blog quinalafem.blogspot.com.es Autor/a: Postal editorial
Dues estacions d’esquí del Pallars Sobirà estan de celebració. Espot commemorarà el 50è aniversari de la seva creació amb diferents actes que es desenvoluparan durant tota la temporada. Per la seva banda, Port Ainé celebrarà el 30è aniversari de la seva construcció amb un homenatge a Josep Messegué, el seu fundador. 


Aniversari doble a Skipallars. D'una banda l'aniversari de Port Ainé, 30 anys, amb homenatge al seu fundador i impulsor. L'homenatge es farà, amb tota probabilitat, el 14 de gener i inclourà el bateig d’una pista amb el seu nom i la col·locació d’un monòlit, acte que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp. L'altre aniversari, els 50 anys d'Espot, se celebrarà el 17 de desembre amb un acte institucional de commemoració d’Espot, coincidint amb la presentació de la temporada 2016/2017, que es completarà amb la creació d’un logotip commemoratiu, el muntatge d’una mostra fotogràfica, la confecció d’un vídeo i d’un llibre i la col·locació d’un monòlit.

Novetats a les dues estacions

Aquest hivern ambdues estacions, pertanyents al Grup FGC, registren moltes novetats. S’han reestructurat els abonaments per donar als clients una oferta més ajustada a les seves necessitats agrupant els forfets segons l’àrea geogràfica, incloent en el cas del Pallars els centres d’Espot, Port Ainé i Tavascan. Els titulars de forfets de temporada podran gaudir de diferents descomptes en oci i serveis presentant el carnet i les estacions ofereixen a més la possibilitat d’adquirir els forfets de temporada i fer-ne el pagament a terminis. Els forfets de temporada també baixen preus respecte a la temporada 2015/2016, i els d’Espot-Port Ainé inclouen l’accés gratuït a Tavascan.

Respecte a les instal·lacions, a Espot s’ha reformat la terrassa inferior de la cafeteria/self-service de la cota 2.000 amb la instal·lació de paviment nou i d’una nova escala d’accés a la zona de banderes, l’agençament de l’accés al self-service i la renovació del mobiliari de la terrassa. S’han eixamplat trams de les pistes 2 i 4, s’ha millorat la seguretat a les pistes i, quant a l’àrea de competició, s’ha procedit a la connexió del cablejat de cronòmetres de la caseta de l’estadi a la caseta de l’estadi de la pista 2. També s’han renovat els esquís, les taules de surf de neu, les botes d’esquí i surf de neu del lloguer. Al Parc Lúdic s’ha millorat el material de seguretat en el Parc dels arbres i s’han instal·lat jocs nous al Jardí de Neu.

Quant a Port Ainé, s’han agençat dos talussos a la carretera d’accés a l’estació, s’ha millorat la seguretat a les pistes (neteja de pistes, instal·lació i revisió de paravents, nous matalassos, xarxes i balises) i s’han fet revisions elèctriques en el sistema de producció de neu, en els remuntadors i les màquines trepitjaneu. A l’Hotel Port Ainé 2.000 s’ha renovat el mobiliari de la terrassa de l’hotel i les habitacions de la segona planta.

Espot és una estació que gaudeix d’una situació singular als Pirineus. És l’única situada al costat d’un Parc Nacional, el d’Aigüestortes i Sant Maurici. Es tracta d’una estació familiar que posseeix el distintiu de Destinació de Turisme Familiar, segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Amb una cota màxima de 2.500 metres i una mínima de 1.500 m, disposa d’un total de 25 quilòmetres esquiables repartits en 22 pistes d’esquí.

Port Ainé destaca per la gran qualitat de la neu degut a la bona orientació de les seves pistes. L’estació disposa de l’Hotel Port Ainé 2.000, el més alt dels Pirineus i l’únic de Catalunya que permet l’accés directe a pistes des de les seves instal·lacions. Port Ainé té 26,7 quilòmetres esquiables, repartits en un total de 25 pistes d’esquí. 

Cal recordar que les dues estacions del Pallars Sobirà van experimentar la temporada 2015/2016 un augment en el nombre d’usuaris del 10,58% respecte a la campanya anterior. Espot va rebre 68.069 visitants i Port Ainé en va registrar un total de 110.384. Durant aquella temporada es van dur a terme més de 60 activitats i esdeveniments.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny