Notícia

Els professors d'esquí andorrans amenacen amb trencar el conveni col·lectiu

L'import que es manté per hora de classe d'esquí és de 18 euros i mig, igual que fa 10 anys

Els professors d'esquí andorans amenacen amb trencar el conveni col·lectiu. Imatge d'arxiu d'un monitor al Pas de la Casa.
Els professors d'esquí andorans amenacen amb trencar el conveni col·lectiu. Imatge d'arxiu d'un monitor al Pas de la Casa. Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'Associació de Monitors d'Esquí torna a reclamar un increment del preu mínim de l'hora de classe. Un import que es manté en 18 euros i mig, des de fa 10 anys. Des del col·lectiu afirmen que prendran totes les mesures necessàries per aconseguir aquest augment i que si les estacions no cedeixen, donaran "per trencat" el conveni col·lectiu, segons informa avui Andorra Difusió.
Però mentrestant les escoles d'esquí de Vallnord i Grandvalira s'han posat en marxa i ja tenen contractats el 80% dels treballadors amb unes condicions laborals similars a les de la temporada passada. El president de l'Associació Andorrana de Monitors d'Esquí, Carles Iriarte, denuncia que s'havia acordat augmentar el salari dels monitors en un percentatge similar a l'augment per al client, o "com a mínim l'IPC" i que això no s'ha complert.  El cert, però, és que tot i que cada cop costa més esforços trobar professors del país les condicions laborals no han millorat des de fa 10 anys i sembla que així continuaran una temporada més.En el que sí que s'ha avançat és que, de moment, els monitors no s´hagin de pagar la roba oficial per donar classes. Davant d'aquest situació els monitors andorrans donaran per trencat el conveni col·lectiu si no reben millores salarials.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial