Notícia

Baqueira esdevé la reina del Pirineu català al rebre 45.000 esquiadors en 9 dies

Els aranesos tanquen la setmana dels ponts amb 81 km de pistes obertes

Baqueira
L'estació aranesa tanca la setmana dels ponts amb 81 km de pistes obertes Autor/a: Baqueira

La setmana dels ponts de la Constitució i la Immaculada ha suposat una afluència propera als 45.000 esquiadors entre el 3 i el 11 de desembre. L'intens treball de preparació de pistes ha permès tenir obertes les tres àrees de Baqueira, Beret i Bonaigua sumant fins als 81 km de traçats oberts.Els tècnics de l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu han treballat a fons durant l'últim mes perquè la setmana dels ponts de desembre els esquiadors i snowboarders poguessin gaudir al màxim d'aquest inici de temporada.

Sens dubte, la bona meteorologia ha permès jornades d'esquí en condicions molt fàcils de visibilitat i relleu mentre es treballava per tenir el màxim de pistes i remuntadors oberts. Aquest fet ha evitat cues i ha garantit els tres sectors en funcionament amb els esquiadors repartits per l'estació.

Fins 45.000 esquiadors han lliscat per les pistes de Baqueira Beret entre el dissabte 3 i el diumenge 11 de desembre. El dia amb més afluència va ser el divendres 9 de desembre amb més de 7.500 esquiadors. Els gruixos de neu s'han mantingut durant tota la setmana entre els 5 i els 25 cm.

Si bé la setmana d'obertura de l'estació a partir del 26 de novembre l'estació va comptar amb 20 km de pistes obertes, per al següent cap de setmana (el primer del pont) es va passar a 55 km i els dies amb més pistes obertes van ser els de la segona part d'aquesta llarga setmana de vacances amb fins a 81 km traçats i abalisats. Per donar accés a les pistes han funcionat 24 remuntadors.

Nova Borda Lobato i Deli Baqueira, en marxa

La tradicional Borda Lobato, situada al costat del pàrquing de 1500, ha estrenat la seva reforma aquesta setmana amb l'ampliació del seu horari d'obertura -migdia, après-ski i sopars-. La seva oferta gastronòmica està centrada en les graellades i la cuina aranesa. També s'ha inaugurat Deli Baqueira, amb productes gourmet a la plaça Fòrum en 1500. Una zona que millora el seu ambient sumant aquests dos locals als estrenats l'any passat amb el WineBar by Vinya Pomal i el Drinkery de l'Hotel Montarto.

La restauració de l'estació ha funcionat tota la setmana amb restaurants oberts a Bonaigua amb el Refugi Sant Miquel i la cafeteria Bonaigua; a Baqueira el restaurant 5J Grill, la cafeteria i self service Bosc, el bar 1.800. En Orri, el Moët Winter Lounge i el Pàrrec Orri. Finalment, a Beret el Self-Service, bar Er Audeth i el nou Audi Quattro Bar.

Pel que fa a Ski Service i Baqueira Store han estat oberts els 6 punts de lloguer de l'estació situats en els nuclis de Baqueira 1500, Ruda 1500, Baqueira 1800, Beret 1850, Bonaigua 2072 i també a l'Hotel Montarto.

AGENDA d'esdeveniments per a la setmana que

17/12/2016

Salomon Quest Challenge - Marató TV3

Cursa popular dissenyada per gaudir en família o amb amics i solidària amb la marató de TV3.

Stadium de Beret

Inscripcions i més informació:

www.salomonquestchallenge.com

15/12/2016

Trobada RTV

Carrera anual de mitjans de comunicació.

Inscripcions: carme.aliu@baqueira.es

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots